Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Novodobé kapličky? V Moravskoslezském kraji je nahradily altány na jógu

Přístřešky na cvičení jógy v Moravskoslezském kraji.
BoysPlayNice
Petra Nehasilová
pej

Moravskoslezský kraj láká na jógu. V rámci rozvoje regionu tam dosud vzniklo pět dřevěných konstrukčně jednoduchých přístřešků – takzvaných Yogapointů.

Reklama

„Moravskoslezský kraj si ve své strategii rozvoje kraje klade za cíl posilovat atraktivitu území, Yogapointy jsou tak jedním z prostředků naplňování tohoto strategického cíle,“ uvedl náměstek hejtmana kraje Jan Krkoška.

Přístřešky, za něž kraj v rámci podpory cestovního ruchu zaplatil 1,13 milionu korun, navrhlo architektonické studio Klar. 

Nejen jóga, i piknik

Jednoduché dřevěné altány ale samozřejmě lze využít i jinak než na cvičení jógy, nabízí se jako kryté přístřešky pro relaxaci i piknik.
Jednoduchá dřevěná konstrukce je prefabrikátem, který lze umístit kdekoliv. Ať už v městském prostředí nebo v krajině. Navržené jsou dva typy. Menší o velikosti 8,4 metru čtverečních a větší o velikosti 27,4 metru čtverečních. 

Reklama

Dva větší jsou v Lázních Darkov a na Malé Morávce na Bruntálsku, tři menší jsou pak v areálu dolu Landek v Ostravě, v Trojanovicích poblíž Rekovic na Horečkách a u přehrady Olešná ve Frýdku-Místku.

Plýtvání jídlem, ilustrační foto

Víte, kolik jídla během roku vyhodíte? Zkuste si tipnout

V USA mají hezký zvyk. V polovině listopadu pravidelně vyklízejí ledničky. Všichni. Je to takový logický úklid před Dnem díkuvzdání, aby se do ledničky vešel krocan. U nás by se něco takového mohlo zavést před Vánoci, kdy jsme zvyklí si dopřát a nakupujeme ještě víc potravin než obvykle. Tušíte, kolik byste toho vyhodili? A kolik jídla vyhodíte po vánočních svátcích? Nejspíš víc, než si myslíte.

Přečíst článek

Cílem Yogapointů je zatraktivnění veřejného prostoru a zároveň motivování lidí ke zdravějšímu životnímu stylu, k pobytu a relaxaci v přírodě. „Yogapointy je možné využít ke cvičení jógy, jak už samotný název vypovídá, ale také k relaxaci, protáhnutí těla po náročné fyzické aktivitě nebo jen pro vychutnání si pohledů do okolní krajiny,“ uzavírá Krkoška.

Ceny potravin žene nahoru i stoupající cena obilí ve světě.

Jídlo zdražilo nejvíce za deset let. Špatná zpráva pro chudé země

Sklizeň poškozená nepříznivým počasím, vyšší přepravní sazby, nedostatek pracovníků, energetická krize a náklady na hnojiva. To jsou příčiny toho, že v listopadu podle Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO) světové ceny potravin vystoupaly na desetileté maximum. Špatná zpráva je to zejména pro chudé africké a další země bojující s hladem.

Přečíst článek

Mohab Samak, šéf dubajské realitky

Dubajský realitní makléř: Evropané berou trh útokem

Vyšší výnosy, ale také možnost úniku z evropské zimy a lockdownů. To jsou důvody, proč se dubajské nemovitosti dostaly do hledáčku Evropanů. „Největší nárůst jsme zaznamenali u Francouzů,“ říká Mohab Samak, šéf dubajské pobočky realitní kanceláře Engel & Völkers. Ceny nemovitostí během dvou let vzrostly až o 45 procent.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

V Neratovicích vyroste kostel se zelenou střechou.

Na místě bývalé skládky v Neratovicích vyroste betonový kostel i fara se zelenou střechou

Přečíst článek
Michelský brownfield se proměňuje, už teď tam stojí třeba nová tenisová klubovna.

Fotogalerie: Peklo se zde pět a půl vagonů chleba denně. Teď se brownfield v Michli mění

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme