Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Novodobé kapličky? V Moravskoslezském kraji je nahradily altány na jógu

Přístřešky na cvičení jógy v Moravskoslezském kraji.
BoysPlayNice
Petra Jansová
pej

Moravskoslezský kraj láká na jógu. V rámci rozvoje regionu tam dosud vzniklo pět dřevěných konstrukčně jednoduchých přístřešků – takzvaných Yogapointů.

Reklama

„Moravskoslezský kraj si ve své strategii rozvoje kraje klade za cíl posilovat atraktivitu území, Yogapointy jsou tak jedním z prostředků naplňování tohoto strategického cíle,“ uvedl náměstek hejtmana kraje Jan Krkoška.

Přístřešky, za něž kraj v rámci podpory cestovního ruchu zaplatil 1,13 milionu korun, navrhlo architektonické studio Klar. 

Nejen jóga, i piknik

Jednoduché dřevěné altány ale samozřejmě lze využít i jinak než na cvičení jógy, nabízí se jako kryté přístřešky pro relaxaci i piknik.
Jednoduchá dřevěná konstrukce je prefabrikátem, který lze umístit kdekoliv. Ať už v městském prostředí nebo v krajině. Navržené jsou dva typy. Menší o velikosti 8,4 metru čtverečních a větší o velikosti 27,4 metru čtverečních. 

Dva větší jsou v Lázních Darkov a na Malé Morávce na Bruntálsku, tři menší jsou pak v areálu dolu Landek v Ostravě, v Trojanovicích poblíž Rekovic na Horečkách a u přehrady Olešná ve Frýdku-Místku.

Plýtvání jídlem, ilustrační foto

Víte, kolik jídla během roku vyhodíte? Zkuste si tipnout

V USA mají hezký zvyk. V polovině listopadu pravidelně vyklízejí ledničky. Všichni. Je to takový logický úklid před Dnem díkuvzdání, aby se do ledničky vešel krocan. U nás by se něco takového mohlo zavést před Vánoci, kdy jsme zvyklí si dopřát a nakupujeme ještě víc potravin než obvykle. Tušíte, kolik byste toho vyhodili? A kolik jídla vyhodíte po vánočních svátcích? Nejspíš víc, než si myslíte.

Přečíst článek

Cílem Yogapointů je zatraktivnění veřejného prostoru a zároveň motivování lidí ke zdravějšímu životnímu stylu, k pobytu a relaxaci v přírodě. „Yogapointy je možné využít ke cvičení jógy, jak už samotný název vypovídá, ale také k relaxaci, protáhnutí těla po náročné fyzické aktivitě nebo jen pro vychutnání si pohledů do okolní krajiny,“ uzavírá Krkoška.

Ceny potravin žene nahoru i stoupající cena obilí ve světě.

Jídlo zdražilo nejvíce za deset let. Špatná zpráva pro chudé země

Sklizeň poškozená nepříznivým počasím, vyšší přepravní sazby, nedostatek pracovníků, energetická krize a náklady na hnojiva. To jsou příčiny toho, že v listopadu podle Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO) světové ceny potravin vystoupaly na desetileté maximum. Špatná zpráva je to zejména pro chudé africké a další země bojující s hladem.

Přečíst článek

Mohab Samak, šéf dubajské realitky

Dubajský realitní makléř: Evropané berou trh útokem

Vyšší výnosy, ale také možnost úniku z evropské zimy a lockdownů. To jsou důvody, proč se dubajské nemovitosti dostaly do hledáčku Evropanů. „Největší nárůst jsme zaznamenali u Francouzů,“ říká Mohab Samak, šéf dubajské pobočky realitní kanceláře Engel & Völkers. Ceny nemovitostí během dvou let vzrostly až o 45 procent.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Galerie Plato v Ostravě vznikla revitalizací někdejších jatek.

Velký úspěch pro Česko. Poprvé se probojovalo do finálové pětice prestižní ceny

Přečíst článek
Domek v Říčanech

Jak se staví v nejlepším městě pro život? V Říčanech se dá najít i kvalitní architektura

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme