Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Na Masaryčce otevřela nová „nádražka“ za 70 milionů

Nové restaurace Masaryčka nabízí převážně českou kuchyni.
Penta
Petra Jansová

Na Masarykově nádraží přibyly další zrekonstruované prostory. V místech někdejšího kasina je nově restaurace.

Reklama

Rekonstrukce prostoru, která je součástí komplexní přeměny historické nádražní budovy a jejího okolí, vyšla na více než 70 milionů korun. Značnou část zaplatil nájemce, společnost Lagardère.

„Společnost Lagardère o restauraci hodně stála. Také zaplatila převážnou část nákladů. Má dlouhodobý kontrakt a hlavně koncept, jak s hezkým místem naložit,“ dodal Jan Vodvářka z investiční společnosti Penta, která má proměnu Masarykova nádraží na starosti.

Návrat do historie

Ve stejných místech, které nyní zaujímá nová „nádražka“, fungovalo pohostinství už v době vzniku nádraží. V 90. letech pak restauraci nahradilo kasino. Tehdy tento podnik patřil k těm nejvyhlášenějším v Praze. Na tuto tradici a kvalitní gastronomii chce navázat i nynější šéfkuchař Martin Hosnedl. 

„Chci citlivě propojit zdravou kuchyni s tradicí, stejně jako během rekonstrukcí propojují moderní technologie s krásnými původními prvky této historické budovy,“ říká Hosnedl. Rekonstrukce totiž probíhaly pod dohledem památkářů.

Masaryčka, tak se restaurace jmenuje, má kapacitu 200 lidí. Lákat chce na tradiční českou kuchyni, třeba uzený jazyk s vejmrdou nebo žemlovkou.

Dům v Jeseníkách.

Z paneláku do hornatých Sudet. Dům v Jeseníkách soutěží o prestižní cenu

Dům pro rodiče, tak se jmenuje projekt ateliéru TŘI.ČTRNÁCT architekti (Ondřej Palenčar), který se dostal do užšího výběru mezinárodní odborné poroty České ceny za architekturu.

Přečíst článek

Nová čtvrť

Penta od roku 2013 do úprav nádraží investovala asi 250 milionů korun. Během té doby došlo například na rekonstrukci střechy příjezdové haly, průčelí do Havlíčkovy ulice nebo technologického a bezpečnostního zázemí v podzemních prostorách.

V plánu je ještě rekonstrukce přízemí podél ulice Hybernská, kde vznikne obchodní pasáž. Ta by měla začít fungovat na konci roku 2022.

Skupina rovněž na začátku letošního roku zahájila stavbu dvou kancelářských budov. Dokončení včetně úprav veřejného prostoru plánuje do poloviny roku 2023. Celkové náklady dosáhnou zhruba 2,5 miliardy korun.

Pizza má certifikát společnosti Associazione Verace Pizza Napoletana.

Poznávejte chutě světa: Zakousněte se do pravé pizzy z Neapole

Nadýchané, a přitom vypečené okraje, čerstvá rajčatová omáčka a roztékající se mozzarella s čerstvou bazalkou. Tak by měla vypadat pravá nefalšovaná neapolská pizza.  A přesně takovou dělají v pražské Pizza Nuova.

Přečíst článek

Antonio Sandev velí kuchyni.

Poznávejte chutě světa: Tentokrát se vydejte za Středomořím do centra Prahy

Denně čerstvá ryba, pljeskavica nebo burek. Kousek Balkánu můžete ochutnat v Bistru Antonia Sandeva na Skořepce. Navíc za velmi příjemné ceny.

Přečíst článek


 

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

V Revoluční ulici v Praze vznikne nový dům s pasáží

Praha získá novou dominantu. V Revoluční ulici vyroste levitující dům s pasáží

Přečíst článek
U Rozvařilů servírují svíčkovou za 135 korun

Levnější než McDonald´s. Našli jsme svíčkovou se čtyřma za 135 korun v centru Prahy

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme