Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Když na wellness, tak stylově. Třeba v magické zahradě v Senohrabech

Wellness v Senohrabech
BoysPlayNice, se svolením firmy
Petra Nehasilová
pej

Stavíme silné architektonické příběhy, tvrdí o svoji práci architekti ze Studia Reaktor. A se stejným přístupem navrhli i wellness koncept v Senohrabech nedaleko Prahy. Nazvali ho Magická zahrada, která získala ocenění Stavba roku 2021 Středočeského kraje.

Reklama

Nedaleko meandrů řeky Sázavy, obklopená lesem, skrývá zahrada nového wellness svá zákoutí různých magických nálad,“ popisuje autorská zpráva architektů. 

Do „saunové“ zahrady, kde se nachází jezírko obklopené saunovými truhlami a ochlazovacími kameny a oranžerie s odpočívárnou, se vchází přes sklepní chodby přilehlého hotelu, které zároveň tvoří zázemí. 

Jednotlivé sauny, je jich celkem šest, pokrývá dřevěný rošt, který naznačuje tematiku vnitřního prostoru. Přičemž každý interiér je jiný podle toho, o jakou saunu jde. Zahradu rozvíjí drobné cesty a „zašívárny“.

Reklama

Automobil Hyundai

Hyundai loni celosvětově ztrojnásobil zisk na sto miliard korun

Navzdory nezdarům ze čtvrtého čtvrtletí způsobeným nedostatkem čipů, kdy zisk klesl o 40 procent, si jihokorejská automobilka Huyndai za loňský rok připsala čistý zisk 5,7 bilionu wonů (přes 100 miliard korun). Roční tržby vzrostly o 13,1 procenta na 117,6 bilionu wonů, oznámila firma.

Přečíst článek

Karel Janeček, kandidát na prezidenta

Stanislav Šulc: Karel Janeček je dokonalý kandidát pro přímou volbu

Blížící se prezidentská volba bude velkým testem tuzemských voličů. Zatím doposud se prezidenti rekrutovali výlučně z řad politiků. To se ale může změnit, jak ukazují příklady z celé řady států. Excentrický ezoterik tak má možná víc šancí, než si nyní chceme přiznat.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Češi propadli saunovaní a staví si čím dál tím hezčí sauny.

Na střeše, na lodi i ve vlaku. Češi posunuli saunování dál než Finové, říká autor knihy

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme