Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Ikonický londýnský hotel The Dorchester, aneb výhled do Hyde Parku za 160 tisíc za noc

Ikonický londýnský hotel The Dorchester, aneb výhled do Hyde Parku za 160 tisíc za noc
Zdeněk Pečený, Newstream
Zdeněk Pečený

Slavný hotel loni otevřel po náročné a precizní rekonstrukcí a opět září novotou a luxusem.

Reklama

Historie

Londýnský hotel The Dorchester se nachází v srdci prestižní čtvrti Mayfair a je nasáklý historií. Hotel otevřel v roce 1931 a o necelou dekádu později se stal za války vyhledávaným útočištěm. Jeden ze zakladatelů hotelu byl známý jako „Betonový Bob“ McAlpine a železobetonová konstrukce hotelu mu v době vypuknutí války získala pověst nejbezpečnější budovy v hlavním městě Británie.

Jeho přitažlivost ještě vzrostla, když Luftwaffe v září 1940 spustila letecké útoky na Velkou Británii. Hotel byl oblíbenou skrýší bohatých Londýňanů, vysídlených členů královské rodiny – třeba albánskho krále Zoga – a vojenských vůdců. Beton doplněný pytli s pískem a dalšími obrannými prvky poskytl bezpečný úkryt generálu Dwightu Eisenhowerovi, když v letech 1942 až 1945 plánoval americkou válečnou strategii pro Evropu.

Hotel je součástí takzvané Dorchester Collection, globálního hotelového řetězce luxusních hotelů, kterému propůjčil jméno a který vlastní suverénní investičníf ond brunejského sultána. Rádi tu odpočívají cestovatelé, kteří do britské metropole dorazí soukromým tryskáčem a poté se po městě přesouvají v Bentley s řidičem.

Hotel právě prošel náročnou rekonstrukcí a veřejné prostory i pokoje opět září novotou. The Dorchester již potřeboval "updatovat" pro 21. století. Poslední rozsáhlá rekonstrukce proběhla v roce 1989. 

Restaurace

Hotel má zajímavé rozložení. U vstupu se nachází recepce na jedné straně a concierge na druhé. Dále pokračuje „chodba“, která je zároveň restaurací a kavárnou Promenade - je to totiž taková promenáda, kam místní i turisté chodí na tradiční anglický Afternoon Tea. Na konci Promenade přechází ve Vesper Bar. Vizuální předěl tvoří piano, které patřilo slavnému Liberacemu a také obrazy na zdi jsou v baru jiné. Krajinomalbu střídají

Při průchodu promenádou až k baru hosté míjejí vstupy do dalších hotelových restaurací. The Grill by Tom Booton nabízí moderní anglickou kuchyni, fine dining zajistí Alain Ducasseat The Dorchester chlubící se třemi michelinskými hvězdami a pro autentickou kantonskou kuchyni je zde China Tang.

Veřejné prostory zdobí dekorace z čerstvých květin. Hotel má svého vlastního floristu a i vlastní odrůdu růže – The Dorchester Rose.

Pokoje

Při renovacích se snížil počet pokojů o devět a zvýšil se tak počet apartmá. The Dorchester nyní celkem nabízí 241 pokojů. Z toho je 180 standardních pokojů a zbytek jsou různé typy apartmá, takzvaných suitů. Mé apartmá DorchesterSuite 106 v prvním patře nabízí výhled na zeleň slavného Hyde Parku.

Nové pokoje vypadají – oproti těm původním – moderněa žádné dva nejsou úplně stejné. Pohodlné postele britské značky Vispring zajišťují a v každém suitu za nimi nachází ručně malované tapety. Dekor zůstává i po modernizaci velmi tradiční a daří se mu kráčet po tenké hranici mezi zdobeným a jednoduchým.

Verdikt

Není pochyb o tom, že renovace se povedla a představuje významný milník pro Dorchester Collection, která se chystá přivítat svůj desátý hotel ve svém globálním portfoliu - tím je její první hotel v Dubaji.

Hotel se nachází v jedné z nejhezčích a nejluxusnějších částí Londýna a je plný historie. Personál zajišťuje, že hotel běží jako dobře namazaný stroj, a také vyhoví každému vašemu rozmaru. Díky jeho oblibě mezi byznysmeny a celebritami také nikdy nevíte, na koho můžete narazit.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme