Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bydlet se dá i na 20 metrech. Radikální architektonické řešení vyšlo na 800 tisíc

Bydlet se dá i na 20 metrech čtverečních.
Studio Flusser
Petra Jansová
pej

I na dvaceti metrech čtverečních se dá plnohodnotně a stylově bydlet. Koncept architektonického studia Neuhäusl Hunal je toho důkazem. 

Reklama

Majitel rekonstruovaného bytu 3+kk se obrátil na architekty Davida Neuhäusla a Matěje Hunala s obtížným, přesto ale řešitelným zadáním. Do prostoru průchozí místnosti o ploše 20 metrů čtverečních chtěl vměstnat kuchyň, jídelnu i obývací pokoj.

Požadavek vyřešil jediný kus nábytku, který v sobě ukrývá všechny zmiňované funkce. „Charakter a atmosféru prostoru přirozeně určuje právě probíhající činnost. Pokud se konkrétní aktivita zrovna neodehrává, zůstává skryta a zbytečně nezabírá nevelkou plochu,“ popisuje autorská zpráva.

Světlé, hladké plochy vizuálně maximalizují prostor, černé, v nichž je uschována například sedací plocha, s nimi tvoří minimalistickou barevnou variaci.

Celkově úpravy, během nichž došlo i na výměnu dveří nebo podlahy, vyšly na 800 tisíc korun.

Facebook se přejmenuje na Meta

Analýza: Facebook se mění v Meta. Co to přinese českému trhu?

Facebook mění jméno na Meta a chce ještě více urychlit transformaci společnosti v plně digitální, či dokonce virtuální svět. Pokud to udělá špatně, v Česku může přijít o dosavadní výlučné postavení.

Přečíst článek

Zájem o luxusní dovolené vzrostl

Covid vystřelil zájem o luxusní dovolené. Před davy bohatí utíkají i na jižní pól

Soukromý tryskáč, ostrov nebo jachta jsou hlavními prioritami pro čím dál větší počet cestovatelů. Segment luxusních dovolených během pandemie nebývale narostl a stejně tak i zisky cestovních kanceláří, které je zajišťují.

Přečíst článek

>>>>>>Další počiny architektů sledujete zde<<<<<<

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Módní návrhář Karl Lagerfeld

Pařížský byt Karla Lagerfelda má nového majitele. Ten zaplatil dvojnásobek vyvolávací ceny

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme