Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bolest v zádech aneb opravdu sedíte správně?

Bolest v zádech aneb opravdu sedíte správně?
Andrey Popov / Shutterstock.com
Komerční spolupráce

Určitě to všichni alespoň z vyprávění znáte. Dlouhé hodiny strávené za počítačem v kanceláři umí pořádně potrápit vaše záda, obzvláště pak v případě, kdy vám práce brání řádně si zacvičit a aktivovat všechny svaly. Existuje nějaké řešení, které by vám pomohlo od nepříjemné bolesti zad ulevit a zároveň zkvalitnilo čas strávený prací? Samozřejmě, že ano a my se na něj dnes podíváme.

Reklama

Kvalitní kancelářská židle je základ

Ať už jste investorem na burze, věnujete se psaní, nebo je jednoduše vaše pracovní prostředí kancelář, výběr židle by měl být vašim zájmem číslo jedna. Právě ona často rozhoduje o tom, zda budou při sezení vaše záda a krční páteř trpět či nikoliv. 

Kvalitní kancelářská židle tak představuje absolutní základ každého kancelářského pracovního místa. Mnoho z vás si jistě pamatuje klasické plastové kancelářské židle, které se po pár hodinách proseděly nebo se na nich díky nekvalitním materiálům tu a tam něco odlomilo či praskl píst, takže jste seděli prakticky pod stolem. Navíc byly vrcholem nevkusu. Těm však již naštěstí odzvonilo.

Dnešní kancelářské židle dokáží nejen držet záda ve správné poloze a napomáhat tak vašemu zdraví, ale zároveň vhodně doplní vzhled vaší kanceláře a při volbě správných materiálů jí také dodávají punc luxusu. Nemusíte se tak stydět přijímat obchodní návštěvy se strachem, že si všimnou otrhané židle či se propadnou kvůli nekvalitním pístům.

Marek Dospiva z Penty

FOTOGALERIE: Podívejte se na nejdražší kanceláře v Česku. Na Masaryčce sedí i Marek Dospiva z Penty

Po deseti letech příprav a dvou letech stavebních prací se konečně otevřela nejdražší kancelářská budova v Česku. Společnost Penta Real Estate otevřela dvojici budov, které navrhla kancelář dnes již zesnulé legendy světové architektury Zahy Hadid. „Budova stála zhruba dvě a půl miliardy, jenom fasáda vyšla na 500 milionů,“ prozradil Marek Dospiva zakladatel Penta Investments.

Přečíst článek

Ještě více pohodlí? Zvolte ergonomický model

Ergonomické židle, resp. kancelářská křesla, samozřejmě nejsou pouze moderními doplňky, ale jsou navrženy pro podporu správného držení těla. Mají mnoho pŕizpůsobitelných částí - opěrka hlavy a zad, područky, nastavitelná výška a sklon sedáku se synchronní mechanikou pro dynamické sezení. Přispějete tak ke snížení zdravotních rizik spojených s dlouhodobým sezením v nesprávné poloze, resp. při nevhodném nastavení židle s ohledem na vaše tělo a individuální požadavky.

Tip: Inovativní židle Liftor Active nabízí speciální dvoudílnou zádovou opěrku, která aktivně podporuje zpevnění středu těla.

Vždy se při výběru zaměřujte na vysokou kvalitu materiálu, neustupujte ze svých požadavků na ergonomii a dopřejte svým zádům při sezení odpočinek, který si beze sporu zaslouží. Vyberte si materiál, který vám sedne. Může to být:

- židle z prodyšné síťoviny,

- model z pravé kůže,

- alternativa kombinující opěrku ze síťoviny a textilní sedák.

Nejen vysoké nájemné. Firmy se nechtějí stěhovat kvůli nákladům na vybavení i jeho likvidaci

Nejen vysoké nájemné. Firmy se nechtějí stěhovat kvůli nákladům na vybavení kanceláří i jeho likvidaci

V Praze se už rok nezačala stavět žádná nová kancelářská budova. I když někteří majitelé stávajících kanceláří jsou nyní ochotni přistoupit na flexibilní podmínky, co se týká velikosti prostor i doby nájmu, vysoké náklady na vybavení interiéru odrazují firmy od stěhování. Další peníze je stojí likvidace drahého vybavení, k níž se zavazují v nájemní smlouvě.

Přečíst článek

Tip: Toužíte-li dodat své kanceláři či pracovně ještě větší nádech luxusu, kancelářské křeslo z pravé kůže je rozhodně skvělou volbou.

Každý krok pro zdravější sezení se cení. Potýkáte-li se s bolestmi zad či krční páteře, rozhodně již nákup kvalitní židle neodkládejte. Uvidíte, že se vám za to vaše záda odvděčí. 

Skupina Skanska zkolaudovala v prvním čtvrtletí 2023 kancelářský projekt PORT7 v blízkosti Nádraží Holešovice v Praze 7.

Milan Kilík z JLL: Levnější nájmy u kanceláří nebudou. Nájemci si ale přijdou na jiné benefity

Developeři kanceláří odsouvají své plány, do spekulativní výstavby se nehrnou. Pražský kancelářský trh zaznamenal v prvním letošním kvartálu mírný pokles neobsazenosti na úroveň 7,5 procenta. Výše nájemného se podle analýzy poradenské JLL nezměnila.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Natáčení podcastu s Adamem Zvadou

Ceny nájmů kanceláří v Praze letí nahoru, říká Adam Zvada ze Scott.Weber

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme