Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Italský architekt z tisíc let starých ruin vytvořil luxusní hotel

Ruiny se díky architektovi proměnily na luxusní hotel.
Castello di Reschio
Petra Jansová

Tisíc let starý hrad v italském regionu Umbria, napůl cesty mezi Florencií a Římem, si v roce 1984 pořídil místní architekt a designér Benedikt Bolza. A od té doby starobylý objekt obývá a přestavuje, s maximálním respektem k historii.

Reklama

Už ve chvíli, kdy se ke koupi hradu a desítek přilehlých stavení v areálu o rozloze asi 1500 hektarů rozhodl, měl v jedné věci jasno: nebude se dělat nic, co by stavby připravilo o jejich historickou tvář. 

Nejprve se Bolza rozhodl zachránit někdejší statky, které si na pozemku nacházely. Jednotlivé stavby v nepříliš dobrém stavu prodal, zároveň ale s jasnou představou, kam se jejich budoucí podoba bude ubírat.

Na výsledek rekonstrukce se můžete podívat do následující galerie.

„Otec se snaží při rekonstrukci využít lokální materiály stejně jako zručnost zdejších řemeslníků,“ přibližuje rodina architekta Bolzy pro server Dezeen.

Obnova probíhala posledních několik let. Nejprve se muselo zachránit původní zdivo. Až posléze přišly na řadu interiéry. 

Hrad nyní disponuje třiceti apartmány, soukromými lázněmi, restaurací a několika společenskými místnostmi. Venkovní pobyt hostům zpříjemňuje bazén, a dvě propojená nádvoří. Na jednom z nich se pořádají koncerty, druhý slouží jako „palmová zahrada“.

>>>>Na další povedené rekonstrukce se můžete podívat zde.<<<<<

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme