Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zuzana Havránková posílí ekonomickou sekci panevropské vědecké společnosti Academia Europaea

Zuzana Havránková posílí ekonomickou sekci panevropské vědecké společnosti Academia Europaea
Bohecon/Creative Commons/ CC BY-SA 4.0
 nst
nst

Panevropská vědecká společnost Academia Europaea, která sdružuje přední akademiky z různých oblastí i evropských zemí, mezi něž se řadí i více než 80 laureátů Nobelovy ceny, získala českou posilu. Členkou její Economics, Business, and Management Sciences sekce se nově stala ekonomka Zuzana Havránková, která působí na Anglo-americké vysoké škole v Praze. Stává se tak součástí instituce, která se váhou svého odborného názoru spolupodílí i na evropském zákonodárném procesu.

Reklama

„Zvolení členkou ekonomické sekce Academia Europaea je pro mě velkým osobním úspěchem. Přijímám jej s pokorou a vědomím, že na půdě společnosti budu vedle České republiky reprezentovat i AAU. Zároveň proto chci poděkovat všem kolegům z univerzity a těším se na naši pokračující spolupráci,“ poděkovala Havránková.

Zuzana Havránková má za sebou bohatou profesní dráhu čítající zajímavé akademické zkušenosti a mnohé úspěchy. Z oblastí, kterým se v rámci svého výzkumu věnovala, lze jmenovat mezinárodní ekonomii, ekonomii energetiky, environmentální ekonomii, makroekonomii, ekonomii práce, či bankovnictví. Během své kariéry spolupracovala s řadou prestižních institucí, včetně České národní banky a Kalifornské univerzity. Za přínos ekonomické vědě ji v minulosti ocenila České národní banka, Národní banka Slovenska, ministerstvo školství, Česká ekonomická společnost i nezisková mezinárodní organizace Global Development Network, která úzce spolupracuje se Světovou bankou.

Poradní hlas pro evropskou legislativu

Zvolení Havránkové předcházel náročný výběrový proces, jehož součástí byly peer-to-peer nominace i podrobná analýza její akademické kariéry v oboru ekonomie. Její volba za členku ekonomické sekce Academie Europaea je potvrzením, že jde aktuálně o jednu z nejvýznamnějších osobností ekonomie nejen v kontextu České republiky. Docentka Havránková bude mít nyní příležitost věnovat se vědě a výzkumu i mezioborové spolupráci v rámci celoevropského fóra předních akademických pracovníků.

Academia Europaea je prestižní panevropskou vědeckou společností založenou v roce 1988 v anglické Cambridge. Jejím záměrem je sdružovat evropské odborníky z rozličných akademických oborů v rámci jedné platformy. Společnost má zároveň poradní hlas při přípravě nové evropské legislativy, čehož dosahuje prostřednictvím vědeckého konsorcia SAPEA, které úzce spolupracuje s Evropskou komisí. Academia Europeae má v současnosti více než 5 tisíc členů z různých oborů ze 44 evropských zemí. Řadí se mezi ně i více než 80 laureátů Nobelovy ceny. 

Ve funkci generálního ředitele společnost Patria Finance, která je součástí skupiny ČSOB, po pěti letech končí Tomáš Jaroš a stane se výkonným ředitelem nového útvaru Strategie & lidské zdroje ve skupině ČSOB.

Tomáš Jaroš končí ve funkci šéfa Patria Finance, bude výkonným ředitelem pro lidské zdroje ve skupině ČSOB

Ve funkci generálního ředitele společnosti Patria Finance, která je součástí skupiny ČSOB, po pěti letech končí Tomáš Jaroš a stane se výkonným ředitelem nového útvaru Strategie & lidské zdroje ve skupině ČSOB. Nový šéf Patrie Finance bude oznámen do konce dubna, uvedla ČSOB.

Přečíst článek

Ekonom Národního institutu SYRI a člen NERV Tomáš Havránek

Snížení sazeb je letos vyloučené a v roce následujícím nepravděpodobné, uvedl ekonom Havránek

Česká národní banka sníží úrokové sazby nejdříve v roce 2025, míní ekonom Národního institutu SYRI a člen Národní ekonomické rady vlády (NERV) Tomáš Havránek. Podle něj členové bankovní rady ví, že bude-li inflace kolem nuly nebo v mírném záporu, veřejnost jí to po období s dvoucifernou inflací nebude vyčítat. Toto vědomí je tak silné a potřeba obnovit důvěryhodnost instituce tak urgentní, že snížení sazeb je v letošním roce vyloučené a v roce následujícím nepravděpodobné, uvedl Havránek.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme