Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

ZDR Investments zahajuje rok 2024 akvizicí retail parku v Praze

Skupina nemovitostních fondů ZDR Investments dokončila první akvizici letošního roku
ZDR Investments
 nst
nst

Skupina nemovitostních fondů ZDR Investments dokončila první akvizici letošního roku. Do portfolia fondu pro kvalifikované investory zakoupila prodejnu potravin Billa s navazujícím retailem v pražské městské čtvrti Kunratice.

Reklama

Nemovitost se nachází v městské části Praha – Kunratice a disponuje pronajímatelnou plochou 1 899 metrů čtverečních. Hlavním nájemcem je potravinářský řetězec Billa, patřící do rakouské skupiny REWE International AG. K dalším nájemcům patří diskontní řetězec Pepco a síť tabákových výrobků a tiskovin Traficon.

„Touto akvizicí vstupujeme do roku 2024, ve kterém očekáváme oživení realitního trhu i nárůst transakcí. Portfolio našeho fondu pro kvalifikované investory ZDR Investments SICAV a.s. se díky této akvizici rozrostlo na 39 nemovitostí o celkové hodnotě 10,1 miliardy korun s unikátním podílem potravin na celkové pronajímatelné ploše, který přesahuje 36 procent,” uvedl Radek Hladký, partner skupiny ZDR Investments.

Fond ZDR Investments SICAV a.s. je fondem kvalifikovaných investorů a investuje především do retailových nemovitostí diskontního charakteru na území Česka, Slovenska, Rakouska, Německa a Chorvatska. Vznikl v roce 2018, za poslední rok vykazuje zhodnocení investic na úrovni 8,9 procenta. Portfolio skupiny nemovitostních fondů ZDR Investments obsahuje 64 nemovitostí s celkovou pronajímatelnou plochou 303 tisíc metrů čtverečních v hodnotě téměř 13,2 miliardy korun.

Bývalá ubytovna ministerstva vnitra v Bratislavě se přemění na nájemní byty.

Developer Sekyra se vrací na Slovensko. Přestaví ubytovnu pro policisty na nájemní byty

Developerská společnost miliardáře Luďka Sekyry se po 12 letech vrací na slovenský realitní trh. Pustí se tam do nájemního bydlení.

Přečíst článek

Amazon možná bude muset vycouvat z akvizice iRobotu

Amazon narazil v Bruselu. Evropská komise (EK) plánuje zablokovat plán americké technologické společnosti převzít za 1,4 miliardy dolarů (téměř 32 miliard korun) firmu iRobot, která je výrobcem vysavače Roomba. S odvoláním na své zdroje o tom ve čtvrtek informoval deník The Wall Street Journal (WSJ). Akcie firmy iRobot na zprávu zareagovaly propadem téměř o 40 procent.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Central Group vystaví na Žižkově 370 nových bytů

Nákladové nádraží na Žižkově se rychle mění. Central Group zde postaví stovky nových bytů

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme