Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vývojáři z Bluesoft otevírají pobočku ve Zlíně

Tým Bluesoft
Bluesoft
 nst
nst

IT firma chce řešit nedostatek vývojářů tím, že osloví i studenty.

Reklama

Digitální agentura Bluesoft, jež je součástí technologické společnosti Bootiq, otevírá pobočku ve Zlíně. Zároveň nabírá .NET vývojáře, které láká na výhody lokálních kanceláří, stabilního zázemí IT skupiny s více než 400 vývojáři i využití nejnovějších technologií.

Brněnská společnost Bluesoft, mezi jejíž klienty patří například E.ON, Sazka, Walmark, Škoda Auto nebo Potten & Pannen,  je na trhu již 11 let, jejím zaměřením je vývoj webů, e-shopů a dalších projektů na platformě Kentico Xperience. „Poslední dobou zaznamenáváme poptávku na zpracování velkých projektů pro významné klienty, zároveň se však trh stále potýká s nedostatkem vývojářů. To je známý trend, kterému se snažíme přizpůsobit. Při výběru místa nové pobočky hrála zásadní roli blízkost a známost zdejšího prostředí stejně jako přítomnost univerzity a tím i možnost pro studenty okamžitě získat cenné zkušenosti. Seniorní vývojáři pak zde mají již zpravidla vybudované zázemí a v neposlední řadě tu sídlí řada významných firem. Zlín tak pro nás byl po všech stránkách logickou volbou,“ vysvětluje Jiří Barbořík, šéf a spoluzakladatel Bluesoftu. 

Nábor, ilustrační foto

Krize nenastala. Namísto toho lidé dávají dobrovolné výpovědi

Všichni čekali masivní vyhazovy z práce. Pandemie covidu-19 ale namísto přinesla úplně opačnou situaci. V Americe podal výpověď rekordní počet lidí. A podobnou situaci lze čekat i u nás.

Přečíst článek

„Budování poboček pro nás stále představuje obrovský potenciál – věříme v lokálnost, ve stabilní zázemí, osobní přístup a značnou míru svobody. Díky síle skupiny to však neznamená vzdát se velkých projektů a špičkových technologií. Každá nová garáž, jak u nás říkáme lokálním pobočkám, pro nás znamená novou zkušenost, jinou kulturu a hodnoty. Zároveň tím podporujeme regiony, místo abychom naháněli vývojáře do jedné centrální kanceláře v Praze,“ vysvětluje Marcel Červený, šéf technologické skupiny Bootiq. 

Bluesoft vytváří e-shopy a webové projekty pro velké a střední společnosti z veřejného i soukromého sektoru v České republice, Velké Británii, Rakousku, Nizozemsku a dalších státech EU. Digitální agenturu založili v roce 2009 Jiří Barbořík a Jakub Hanák, kteří sami v Kenticu během studií pracovali jako vývojáři. Tyto zkušenosti pak uplatnili v Bluesoftu, kde během patnáctileté spolupráce zpracovali stovky projektů na platformě Kentico, a obě firmy tak vyrostly vedle sebe. 

Bluesoft se chystá dát ve Zlíně příležitost ostříleným specialistům, kteří se chtějí rozvíjet na velkých projektech, i juniorům hledajícím praxi během studia. „Prostor u nás dostane každý, kdo zapadne do týmu a má chuť se dále rozvíjet. Máme co nabídnout jak studentům, kteří si chtějí sáhnout na skutečné projekty, tak ostříleným expertům, kteří milují výzvy. Jedná se především o backend vývojáře, kteří se budou starat o rozvoj a vývoj webových aplikací na platformě Kentico. Mohou se tak zapojit do kompletního vývojového cyklu, od návrhu architektury až po nasazení do produkčního prostředí,“ dodává Jiří Barbořík. 

Zdravotníci, ilustrační foto

Rekordní růst průměrné mzdy v Česku. Pomohly bonusy zdravotníkům

Průměrná mzda v Česku v letošním druhém čtvrtletí meziročně vzrostla o 11,3 procenta na 38 275 korun. V hrubém tak zaměstnanci dostávali v průměru o 3893 korun více než před rokem.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Výrobce městského mobiliáře mmcité získal za svůj multifunkční altán pojmenovaný Cuby prestižní ocenění.

Investoři zlínské mmcité přihráli 160 milionů. Na burzovní Start se postaví už za týden

Přečíst článek
video

Živě z konference Block’23: Kicom, Juran, Kyrsch a další kryptomágové se sjeli do Zlína

Přečíst článek
Radomír Lapčík

Česká Trinity Bank loni vydělala přes miliardu, i letos ji táhne zájem o spoření

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme