Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

VW jedná s Číňany o koupi platformy pro elektromobily

VW jedná s Číňany o koupi platformy pro elektromobily
ČTK
 ČTK

Německý koncern Volkswagen jedná s čínským start-upem Zhejiang Leapmotor Technology o spolupráci na značce Volkswagen Jetta. S odvoláním na zdroje o tom ve středu informovala čínská média. Společnost Volkswagen China na žádost agentury Reuters o komentář odpověděla, že na spekulace nebude reagovat.

Reklama

Společný podnik Volkswagenu a státní čínské automobilky FAW by mohl od společnosti Leapmotor koupit platformu pro elektromobily, napsal státem podporovaný server Cchaj-lien-še zaměřený na finance.

Společnost Leapmotor v pondělí představila novou platformu pro výrobu vozidel. Vyvinula ji ve vlastní režii a má v plánu licencovat ji dalším automobilkám. Šéf společnosti Ču Ťiang-ming novinářům řekl, že Leapmotor vede pokročilá jednání o partnerství se dvěma zahraničními společnostmi, včetně nového hráče v segmentu elektrických vozidel, který by mohl vyrábět modely vyvinuté Leapmotorem na zahraničních trzích.

Automobilky Volkswagen a Xpeng minulý týden oznámily partnerství za účelem společného vývoje elektrických vozidel na platformě Edward, kterou vyvinul Xpeng. Čínská automobilka ji použila jako základ pro svůj model G9.

Čeká Volkswagen osud Nokie? Pro Německo by to byla katastrofa. A vlastně i pro Česko

Čeká Volkswagen osud Nokie? Pro Německo by to byla katastrofa. A vlastně i pro Česko

Problémy největší automobilky světa jsou vážnější, než si většina lidí umí představit. Kombinace změny trhu, inflace, proměn návyků spotřebitelů a neschopnost pružně reagovat může být pro Volkswagen smrtící koktejl, míní The Economist. Stávající automobilové jedničce tak dokonce může hrozit osud finského výrobce mobilních telefonů Nokia, který před lety nedokázal zachytit změnu a s tímto byznysem skončil. Jak velký problém by to znamenalo pro Německo?

Přečíst článek

Volkswagen

Volkswagen se bez čínských technologií neobejde. Může to být problém i pro český autoprůmysl

Volkswagen a jeho Audi se v obavě ze ztráty trhu investičně spojují s čínskými automobilkami, startupem Xpeng a státním SAIC Motor. Německá automobilka totiž „jako sůl“ potřebuje pokročilejší čínské technologie a know-how, což je varovné pro celé Česko.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Evropa má problém. Německo, motor Evropy, ztrácí výkon a paktuje se s Čínou

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme