Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Visa koupí za 1,8 miliardy eur platformu pro otevřené bankovnictví Tink

Visa koupí švédskou platformu pro otevřené bankovnictví Tink.
ČTK
 ČTK

Americký poskytovatel platebních technologií Visa podepsal dohodu o převzetí švédské platformy pro otevřené bankovnictví Tink. Zaplatí za ní 1,8 miliardy eur (45,7 miliardy korun).

Reklama

Firmy doufají, že jim spojení usnadní a urychlí zavádění otevřeného bankovnictví v Evropě. Tink si i po akvizici ponechá svoji značku a manažerský tým. Sídlo firmy zůstane ve Stockholmu.

Transakci ještě musejí schválit regulační orgány. Visa dodala, že převzetí bude financovat vlastní hotovostí a že plán nebude mít dopad na její oznámený program odkupu akcií ani na dividendovou politiku.

Tink umožňuje finančním institucím, finančně technologickým firmám a obchodníkům vytvářet nástroje, produkty a služby pro správu financí na míru evropským spotřebitelům a podnikům na základě jejich finančních údajů. Tink je propojen s více než 3400 bankami a finančními institucemi a má přístup k více než 250 milionům bankovních klientů v Evropě. Firma byla založena v roce 2012, má 400 zaměstnanců a služby nabízí na 18 evropských trzích.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Banka Capital One kupuje vydavatele kreditních karet Discover za 35 miliard dolarů

Konkurence pro JPMorgan? V USA vzniká nový bankovní gigant, prsty v tom má i Buffett

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme