Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Veolia koupila od Strnadovy skupiny CE Industries firmu Advance Energo

Veolia
Profimedia
 ČTK

Veolia Česká republika koupila od průmyslové skupiny CE Industries společnost Advance Energo, která se specializuje na projekty energetických úspor pro firmy i veřejnou správu. Hodnotu kontraktu firmy neuvedly.

Reklama

Advance Energo bude spadat pod skupinu Veolia Energie, která se kromě dodávek tepla a dalších energetických komodit zaměřuje také na projekty EPC. EPC (Energy Performance Contracting) je metoda poskytování energetických služeb se zárukou předpokládaného snížení spotřeby, které se projeví v úsporách provozních nákladů použitých na splácení původní investice. Zahrnuje návrh úsporných opatření, přípravu, financování projektu, jeho uskutečnění i vyhodnocení měření či sledování dosažených výsledků.

Obchodní ředitel skupiny Veolia Jakub Tobola uvedl, že Veolia získáním společnosti Advance Energo posílí svou pozici v oblasti poskytování energetických služeb na výrazně rostoucím trhu. „Firma se bude dál zaměřovat na obchodní a realizační činnost v oblasti energetických služeb, energetických staveb a zejména projektů EPC, ale rovněž v oblasti nové energetiky založené na obnovitelných zdrojích a nejmodernějších technologiích," uvedl Tobola. V řadě případů podle něj nejde jen o úspory, ale také o dekarbonizaci a snižování dopadů na životní prostředí.

Pitná voda Pražanům letos podražila. Její spotřeba klesá

Také Pražské vodovody a kanalizace musely loni čelit drahým energiím. Zvýšené náklady ale přenesly na své zákazníky až letos, kdy jim v lednu zvýšily ceny vodného a stočného téměř o pětinu.

Přečíst článek

CE Industries má v energetice jiné priority

„Za poslední tři roky se společnosti Advance Energo podařilo sestavit tým profesionálů se zkušenostmi s realizací EPC projektů a získala reference na zajímavých projektech v oblasti energetických úspor z řad průmyslových podniků a veřejné správy. Například realizovaný EPC projekt v Nemocnici Kutná Hora tomuto zařízení garantuje minimálně čtyřicetiprocentní snížení spotřeby energií,” uvedl předseda představenstva CE Industries Adam Šotek.

CE Industries uvedla, že se rozhodla prodat svůj podíl ve společnosti Advance Energo na základě posouzení svých strategických cílů a možností další expanze. Energetika nadále zůstává jedním ze strategických pilířů podnikání CE Industries i s ohledem na plánovanou výstavbu nových jaderných zdrojů v Česku.

Skupina Veolia Energie sídlící v Ostravě patří mezi největší energetické skupiny v Česku a je největším distributorem tepla. Zásobuje 580 000 domácností a také více než 300 průmyslových podniků a 1800 zařízení, jako jsou nemocnice nebo školy.

Jaroslav Strnad

Frutu Podivín má získat Strnadova CE Industries, koupí ji od norské Orkly

Novým majitelem potravinářské společnosti Fruta Podivín z Břeclavska má být holding CE Industries podnikatele Jaroslava Strnada, který ji koupí od společnosti Orkla Foods. Smlouvy podepsaly obě strany 15. února, nyní musí transakci přezkoumat Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, uvedl mediální zástupce CE Industries Jaroslav Martínek. Cenu nezveřejnil.

Přečíst článek

MIliardář Jaroslav Strnad

Miliardář Strnad přebírá ztrátovou firmu MICo působící v jaderném byznysu

Společnost MICo dlužila půl miliardy korun kvůli ztrátovým projektům, nevydařeným investicím, zdražování materiálu a komplikacím při plnění zakázek za pandemie koronaviru.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme