Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zábavnímu konglomerátu Walt Disney bude poprvé v historii předsedat žena

Disney
Anthony Quintano / Creative Commons / CC BY 2.0

Americké filmové a zábavní společnosti Walt Disney bude poprvé v její skoro stoleté historii předsedat žena. Susan Arnoldová nahradí dosavadního předsedu správní rady Boba Igera, nejmocnějšího muže Hollywoodu, který zábavní kolos definitivně opustí ke konci roku, uvedla společnost.

Reklama

Iger byl ve funkci považován za nejmocnějšího muže Hollywoodu a za své období působnosti se mu podařilo zpětinásobit hodnotu podniku. O své zkušenosti z vysokého managmentu se podělil ve své knize. Dnes sedmdesátiletý Iger loni po 15 letech z vrcholové pozice odstoupil a oznámil, že z firmy odejde na konci letošního roku. Záměr firmu opustit ve stejnou dobu oznámili i někteří další vysocí manažeři.

V čele představenstva Igera nahradí Susan Arnoldová, která byla členkou správní rady 14 let. Akcie Disney na zprávu před otevřením burzy reagují mírným růstem. Přidávají kolem 0,8 procenta. 

Arnoldová dříve zastávala funkci provozní ředitelky investiční společnosti The Carlyle Group. Působila také ve výkonných pozicích ve společnostech Procter and Gamble a McDonald's.

Její jmenování přichází v době, kdy se velké korporace odklánějí od organizační struktury, kde role výkonného ředitele a předsedy správní rady zastává jedna osoba. Generálním ředitelem společnosti Walt Disney je nyní Bob Chapek.

Disney

Disney opět v zisku, v počtu předplatitelů ale zaostal za Netflixem

Výrazně nižší než očekáváné množství předplatného, ve kterém zaostává za lídrem trhu Netflixem, ale v černých číslech, hlásí Walt Disney za čtvrté čtvrtletí svého finančního roku, které skončilo 2. října. Podle plánu se nevedlo ani divizi zábavních parků, přestože v daném období mohly být otevřené, ovšem s kapacitními omezeními. Firma také nedosáhla odhadu analytiků ohledně tržeb, které jí ve čtvrtém kvartálu vzrostly asi o 26 procent na 18,5 miliardy dolarů.

Přečíst článek

Netflix, ilustrační foto

Netflix opět investuje do výroby, koupil trikové studio Scanline

Netflix koupil malé studio vizuálních efektů Scanline VFX, které se mimo jiné podílelo na nyní již čtyřech řadách divácky úspěšného seriálu Stranger Things. Streamovací služba mohutně v posledních letech investuje do vlastní a často pozoruhodné produkce s cílem posílit svou pozici na výsostně konkurenčním filmovém trhu. Cena transakce nebyla zveřejněna.

Přečíst článek

Daniel Craig v poslední bondovce No Time to Die

Poslední bondovka v českých kinech vydělala 20 milionů za čtyři dny

Zatím poslední film o britském agentovi Jamesi Bondovi Není čas zemřít je extrémně úspěšný kasový trhák. Za čtyři dny od svého uvedení do kin se stal nejvýnosnějším filmem letošního roku, píše The Guardian. V Česku ho za první víkend vidělo skoro 118 tisíc diváků a utržil téměř 21 milionů korun.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Společnost Disney zrušila plán na výstavbu komplexu pro zaměstnance zábavního parku na Floridě.

Komplex pro zaměstnance nebude, Disney zrušil plán výstavby za miliardu dolarů

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme