Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

46 dní. Tolik zbývá do uvedení iPhonu, který má zachránit Apple

Nový iPhone 15 bude v prodeji 22. září
Pixabay
Veronika Kudrnová
vku

Zahájení prodeje iPhone 15 je plánováno na 22. září, uvádí agentura Bloomberg. Debut bude následovat týden po jeho uvedení na trh v polovině září.

Reklama

Představení nové generace kultovního telefonu proběhne buď 12. nebo 13. září, uvedla agentura Bloomberg. Týden na to by se měla objevit na pultech prodejců po celém světě. 

Firma Apple podle dřívějších informací hodlá držet úroveň výroby bez větších změn i navzdory nynějším otřesům v globální ekonomice a předpokládanému poklesu globálního trhu s chytrými telefony. Po dodavatelích tak žádá, aby pro ni letos vyrobili kolem 85 milionů chytrých telefonů iPhone 15. Apple údajně pracuje na diverzifikaci svého dodavatelského řetězce po celé jihovýchodní Asii, aby předešel opakování loňské situace, kdy vlivem čínské zero covid politiky došlo k přerušení výroby v továrnách Foxconnu

Apple, ilustrační foto

Apple přišel o 3,5 bilionu korun. Za necelých sedm hodin

Aktuální výsledková sezona zatím nepřináší technologickým firmám mnoho radosti. Kromě Meta Platforms, které se podařilo zlomit negativní sentiment loňského roku, většina velkých firem zklamala očekávání investorů. A ti trestají. Apple kvůli masivnímu výprodeji akcií přišel během pátečního obchodování na burze o 160 miliard dolarů hodnoty, v přepočtu tři a půl bilionu korun.

Přečíst článek

Předešlo generaci iPhone 14 podnik uvedl na trh v září loňského roku. Výrobní plány Applu jsou pečlivě sledovány kvůli jejich širokým dopadům. Aktivity podniku jsou hnacím motorem pro tisíce dodavatelů a závisejí na nich miliony pracovních míst ve Spojených státech, Číně i dalších zemích.

Apple je nejhodnotnějším veřejně obchodovaným podnikem na světě. Jeho akcie před otevřením posilují o 0,3 procenta. Minulý týden ve čtvrtek Apple reportoval výsledky za druhý kvartál, které nedokázaly naplnit očekávání investorů. Kvůli pátečnímu masivnímu výprodeji akcií pak přišel na burze o 160 miliard dolarů hodnoty, v přepočtu tři a půl bilionu korun. Jeho tržní hodnota tak klesla pod tři biliony dolarů (asi 65 bilionů korun).

I tak situace v Applu kontrastuje s problémy některých konkurentů vyrábějících telefony s operačním systémem Android. Celosvětový prodej smartphonů se podle údajů analytické společnosti Counterpoint Research v letošním druhém čtvrtletí meziročně snížil o osm procent, pokles tak vykázal osmé čtvrtletí za sebou. Prodej Applu klesl ve druhém čtvrtletí jen o dvě procenta, jeho tržní podíl se tak zvýšil na 17 procent ze 13 procent před rokem.

FOTOGALERIE: Podívejte se, jak bude vypadat virtuální realita od Applu

Apple se pouští do umělé inteligence, kterou chce konkurovat chatbotům ChatGPT či Bard

Apple se pouští do umělé inteligence, kterou chce konkurovat chatbotům ChatGPT či Bard

Americká technologická společnost Apple pracuje na službě umělé inteligence (AI), kterou chce konkurovat produktům ChatGPT firmy OpenAI či Bard od Googlu. S odvoláním na obeznámené zdroje o tom informovala agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme