Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

USA ruší Trumpovy příkazy. Povolují transakce s aplikacemi TikTok a WeChat

Americké ministerstvo obchodu bude čínské aplikace typu TikTok, které by mohly mít vliv na národní bezpečnost, monitorovat. USA je už ale nezakazují.
ČTK
 ČTK

Vláda Spojených států ruší seznam zakázaných obchodních transakcí s čínskými aplikacemi TikTok a WeChat. Uvedlo to americké ministerstvo obchodu. Seznam loni v září vydala administrativa bývalého prezidenta Donalda Trumpa v rámci snahy uvalit na tyto aplikace tvrdé restrikce, připomíná Reuters.

Reklama

Trump tažení proti aplikacím zdůvodňoval obavami, že jejich čínské vlastnictví představuje riziko pro národní bezpečnost, protože podle něj čínské vládě umožňuje získávat informace o amerických občanech.

Nový americký prezident Joe Biden již v první polovině června zrušil exekutivní příkazy, kterými se Trump snažil zablokovat stahování aplikací TikTok a WeChat ve Spojených státech. Zároveň ministerstvu obchodu nařídil, aby přezkoumalo bezpečnostní rizika spojená s takovými aplikacemi.

Ministerstvo má podle Bidenova nařízení monitorovat aplikace jako TikTok, které by mohly mít vliv na národní bezpečnost. Během 120 dnů má rovněž přijít s doporučením zaměřeným na ochranu osobních údajů Američanů, ke kterým mají přístup podniky kontrolované zahraničními vlastníky, píše Reuters.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Výkonný ředitel TikToku Shou Zi Chew bude vypovídat před výborem Kongresu.

Jaký máte vztah ke komunistické straně a co děláte s daty? Šéfa TikToku čeká grilování v Kongresu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme