Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Na 149 tisíc Rusů je už několik dní bez dodávek tepla. Zabíjí nás mrazem, stěžují si

Rusové dávají průchod frustraci kvůli výpadkům dodávek tepla v mrazivých dnech
iStock
 ČTK

Tisíce Rusů jsou v mrazivém počasí bez dodávek tepla a v posledních dnech stále častěji dávají veřejně najevo svoji frustraci, napsal ve středu večer list The Moscow Times. V Podolsku, asi 30 kilometrů od Moskvy, si nemá kvůli havárii v kotelně už několik dní možnost zatopit asi 149 tisíc lidí, uvedl s odkazem na dřívější zprávu agentury TASS.

Reklama

„Je to velká hanba. Nejde topení a teplá voda. Musíme spát ve spacácích,“ řekl portálu místní občan Jurij. „Nemám slov, abych popsal, jak moc je situace špatná. Vytápění nejde už skoro šest dní,“ uvedl.

V Moskevské oblasti, kde leží Podolsk, teploty v uplynulém týdnu přitom klesly až k minus 20 stupňům Celsia. Výpadky dodávek tepla, za nimiž je série havárií a často alarmující stav infrastruktury, tuto zimu postihly například i obyvatele Petrohradu, Jekatěrinburgu, Voroněžské nebo Rostovské oblasti či Přímořského kraje na ruském Dálném východě, ale i dalších míst napříč Ruskem.

Ruský rubl

Astronomický úplatek. Dva agenti ruské FSB si měli mezi sebe rozdělit pět miliard rublů

Dva členové ruské tajné služby FSB, zadržení loni z listopadu kvůli přijetí úplatku ve výši pěti miliard rublů (asi 1,23 miliardy korun), uzavřeli dohodu s vyšetřovateli a vypovídají proti svým společníkům v tomto případu, kolegovi z tajné služby a skupině elitních vyšetřovatelů. Informují o tom ruská média s odvoláním na federální kriminální ústřednu.

Přečíst článek

Obyvatelé vesnice Novozavidovskij v Tverské oblasti si na nemožnost topit postěžovali ve videozáznamu adresovaném ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi. Situaci v obci přitom nazvali „likvidací obyvatelstva“ a přirovnali ji k podmínkám, v nichž za druhé světové války žili lidé v obléhaném Leningradu. „Prakticky nás dál zabíjí mrazem. Je to svého druhu mučení a likvidace obyvatelstva jen 100 kilometrů od Moskvy. Jednoduše mrzneme. Nemáme tu něco jako boje, ale žijeme jako během blokády Leningradu,“ uvedla ve videozáznamu jedna z nespokojených Rusek.

Podobné video natočily také obyvatelky města Elektrostal u Moskvy. „Vevnitř v domech se nedá být. Mrzneme!“ skandují ženy stojící venku u ohně.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Plovoucí zásobník a zařízení pro regasifikaci plynu Hoegh Esperanza během otevření terminálu LNG (Liquefied Natural Gas) ve Wilhelmshavenu, Německo, v sobotu 17. prosince 2022.

Německu kříží cestu k nezávislosti na ruském plynu nečekaná překážka: bomby z dob nacistů

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme