Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Čínský prodejce Temu se ohrazuje proti stížnostem evropských spotřebitelů

Temu, Shein
US.TEMU.COM
 nst
nst

Temu se ohrazuje proti stížnostem evropské spotřebitelské organizace BEUC, podle níž čínský internetový obchod s levnou módou využívá manipulativní praktiky a dostatečně nechrání spotřebitele.

Reklama

„Pokud jde o stížnost BEUC, bereme ji velmi vážně a důkladně ji prostudujeme. Doufáme, že budeme pokračovat v dialogu s příslušnými zúčastněnými stranami,“ píše obchod ve vyjádření pro Newstream. „Tam, kde zjistíme oblasti, které je třeba zlepšit, budeme ochotni spolupracovat na zlepšení našich služeb a odstranění případných nedostatků,“ doplnil.

Manipulativní praktiky

Evropská spotřebitelská organizace BEUC stížnost předložila Evropské komisi. Výtku stejného znění předložilo příslušným národním úřadům 17 jejích členů, včetně českého dTestu. Organizace BEUC tvrdí, že obchod Temu často neposkytuje spotřebitelům klíčové informace o prodejcích, kteří nabízejí zboží prostřednictvím jeho platformy. Za nedostatečné považuje rovněž informace o tom, na jakém základě obchod nabízené zboží doporučuje. Temu navíc podle BEUC používá manipulativní praktiky, které mají přimět spotřebitele, aby utratili více peněz, než původně plánovali.

Organizace se domnívá, že obchod tím porušuje unijní nařízení o digitálních službách (DSA) a že by ho příslušné úřady měly začít vyšetřovat. „Chceme si posvítit na řadu nezákonných praktik, které neberou zřetel na zájmy spotřebitelů a které musejí úřady omezit,“ uvedla generální ředitelka BEUC Monique Goyensová.

Obchod Temu začal v Evropské unii působit zhruba před rokem a zažívá na unijním trhu silný růst. V současnosti ho v EU alespoň jednou měsíčně používá přes 75 milionů lidí

Reklama

Čínský prodejce Temu čelí v EU stížnostem kvůli nekalým praktikám

Čínský prodejce Temu čelí v EU stížnostem kvůli nekalým praktikám

Čínský internetový obchod s levnou módou Temu čelí v Evropské unii stížnosti ze strany organizací na ochranu spotřebitelů. Temu podle nich spotřebitele dostatečně nechrání a používá manipulativní praktiky. Evropská spotřebitelská organizace BEUC oznámila, že stížnost předložila Evropské komisi. Dodala, že stejnou stížnost předložilo příslušným národním úřadům 17 jejích členů, včetně českého dTestu.

Přečíst článek

Datart má opět jen jednoho majitele. Zlínskou firmu HP Tronic

Datart má jediného majitele. A plán fúzovat se slovenským hráčem

Zlínská skupina HP Tronic se stala jediným majitelem prodejce elektroniky Datart. Od investičního fondu Genesis Private Equity Fund III vykoupila čtvrtinový podíl. Serveru Seznam Zprávy to řekl generální ředitel HP Tronic Daniel Večeřa. Cenu za odkup nezveřejnil.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme