Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Spotify po nátlaku začíná bojovat s dezinformacemi. Roganův kontroverzní podcast ale zůstává

Spotify
Pixabay
 ČTK

Hudební streamovací služba Spotify podnikne kroky proti dezinformacím o covidu-19 na své platformě. Švédský gigant to oznámil poté, co folkrockový písničkář Neil Young začal platformu bojkotovat.

Reklama

Spotify bude nově podle generálního ředitele Daniela Eka k podcastům o covidu-19 přidávat odkazy, které uživatele navedou k faktickým a vědecky podloženým informacím.

„Na základě zpětné vazby, které se nám v posledních několika týdnech dostalo, je mi jasné, že máme povinnost udělat více pro zajištění vyváženosti a přístupu k široce přijímaným informacím od lékařské a vědecké komunity,“ uvedl Ek v prohlášení. „Tato nová snaha bojovat proti dezinformacím bude spuštěna v nadcházejících dnech v zemích po celém světě,“ doplnil s tím, že to podle něj bude poprvé, co velká streamovací služba začne poskytovat doplňující informace o covidu-19.

Efekt covid vyprchal. Lidé už doma zase cvičí míň

Pandemie je u konce, naznačují propady Netflixu, Pelotonu a Clubhousu

Během koronavirové krize se z nich stali miláčkové lidí nedobrovolně zavřených doma. Díky Netflixu se lidé v pandemii měli na co dívat, díky Pelotonu cvičili, díky sociální síti Clubhouse si spolu povídali. Poslední výsledky Netflixu naznačují, že pandemické kouzlo vyprchalo, totéž platí i pro Peloton. Ani jednomu se nedaří lákat dostatečné množství nových zákazníků. A ještě hůř na tom je Clubhouse, fenomén konce prvního pandemického roku. 

Přečíst článek

Nová pravidla, nikoli cenzura

Společnost Spotify, která je s asi 381 miliony uživateli největší hudební streamovací platformou na světě, zároveň v neděli na svém webu zveřejnila stávající „pravidla platformy“, v nichž popisuje nepřijatelný obsah.

V pokynech se mimo jiné píše, že by na Spotify neměl být zveřejňován obsah, který „propaguje nepravdivé nebo nebezpečné klamavé lékařské informace, jež mohou způsobit újmu off-line nebo přímo ohrožují veřejné zdraví“. Příkladem závadného obsahu je podle Spotify tvrzení, že covid-19 a další onemocnění neexistují či nabádání lidí, aby se záměrně nakazili koronavirem s cílem získat imunitu. Obsah, který pravidla porušuje, může být odstraněn a opakované porušování pravidel může vést k odstranění účtu.

Spotify čelí kritice poté, co kanadsko-americký hudebník Young začátkem minulého týdne vyjádřil nespokojenost s tím, že tato platforma dává výsadní prostor autorovi podcastů Joeovi Roganovi, který podle Younga šíří nebezpečné dezinformace o vakcínách proti covidu-19. Young následně nechal své skladby ze Spotify odstranit, jelikož firma odmítla stáhnout Roganův podcast.

Případ Roubal

Netflix, HBO i Disney chtějí české diváky. Jak zareaguje Nova a ostatní?

Do Česka v nadcházejících měsících zamíří tři globální streamovací služby. Doplní tak nabídku interaktivních televizí v čele s Netflixem. Reagovat na to musí také tuzemské stanice. Nova proto tlačí své Voyo a má s ním velké plány. Jaký bude boj o diváka, který se stale více odklání od tradiční televize a zábavu hledá aktivně sám?

Přečíst článek

Kanadská písničkářka a kytaristka Joni Mitchellová v solidaritě s Youngem v pátek oznámila, že chce, aby Spotify z nabídky stáhla veškerou její hudbu. Na sociálních sítích se mezitím v souvislosti s kontroverzí začaly množit výzvy, aby lidé přestali Spotify používat.

Dojde ke stažení podcastové hvězdy Rogana?

Roganův podcast nazvaný The Joe Rogan Experience je nejpopulárnější podcast na Spotify. Každý měsíc si ho stáhne na 200 milionů lidí. Čtyřiapadesátiletý Američan v něm v uvolněné atmosféře vede několikahodinové rozhovory s širokou škálou osobností, od podnikatelů a vědců po herce a sportovce.

V poslední době začal Rogan vystupovat negativně proti vakcínám proti covidu-19, loni v dubnu například řekl, že mladí a zdraví lidé by se neměli nechat očkovat. V pořadu rovněž propagoval přípravek pro zvířata proti parazitům ivermektin při léčbě covidu-19, navzdory negativním stanoviskům regulačních úřadů USA, EU i Světové zdravotnické organizace (WHO).

Logo SkyShowtime

Do Česka vstupuje nová streamovací služba

Ani Disney +, ani HBO Max. Českým divákům se ještě před těmito prémiovými streamovacími službami představí SkyShowtime, která nabídne tisíce hodin zábavy od celé řady studií.

Přečíst článek

Laboratorní myši na části těla rostou vlasy z transplantovaných přeprogramovaných lidských buněk.

Kosmetické firmy zpozorněly. Genetičtí inženýři našli cestu od pleše k bujné kštici

„Zázračné“ prostředky zaručující nový růst vlasů na plešaté hlavě už celé věky nabízela a stále nabízí spousta podvodníků. Teď se však zdá, že biologové pracující pro několik nových startupů jsou blízko reálnému postupu, který by mohl zcela novou čupřinu skutečně vytvořit. A metoda může fungovat nejenom pro růst vlasů, ale i pro opravy lidských orgánů.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme