Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Soutěž Právnická firma roku ovládli Havel & Partners

Jaroslav Havel, řídící partner advokátní kanceláře Havel & Partnerts
Havel & Partnerts
Dušan Kütner
duk

Pět vítězství včetně dvou v hlavních kategoriích v letošním čtrnáctém ročníku soutěže Právnická firma roku získala advokátní kancelář Havel & Partners. Tři ceny si vydobyl Rowan Legal, po dvou pak PRK Partners a Dentons Europe. Výsledky vyhlásila pořadatelská společnost epravo.cz 1. listopadu na slavnostním večeru v pražském Paláci Žofín.

Reklama

Havel & Partners zaujali první místo v hlavních kategoriích Právnická firma roku pro domácí kancelář a Právnická firma roku za nejlepší klientské služby. Z dvaceti odborných kategorií se pak z vítězství firma mohla radovat v kategorii Fúze a akvizice, Telekomunikace a média a Zdravotnické právo.

Firma získala hlavní ocenění pro domácí kancelář a cenu za nejlepší klientské služby stejně jako loni a popáté za posledních šest let. „Je to náš historicky největší úspěch a také dosud nejlepší výsledek v historii této soutěže – žádná jiná kancelář v minulosti nezískala v jednom ročníku tolik ocenění, včetně hlavní a klientské ceny,“ řekl k úspěchu řídící partner kanceláře Jaroslav Havel. „Velmi si toho vážíme; je to ta nejlepší tečka za dvacátým výročím založení naší kanceláře,“ dodal.

Původní záměr globální daně mířil na technologické giganty, návrhu se proto přezdívalo GAFA, podle počátečních písmen největších internetových hráčů (Google, Amazon, Facebook a Apple).

Tereza Zavadilová: Inflace, deflace a Moorův zákon

Technologický pokrok věci podstatně zlevňuje, tlak na ceny nevydrží věčně.

Přečíst článek

Úspěchy z posledních let se promítají i do hodnoty advokátní kanceláře Havel & Partners. Podle srpnového ocenění společností Patria Corporate Finance má hodnotu 2,3 miliardy korun. To je více než dvojnásobek hodnoty z roku 2014, kdy byla hodnota skupiny vyčíslena naposledy.

Cenu v kategorii Telekomunikace a média obdržela kancelář dokonce posedmé. Podle výsledků všech dosavadních ročníků soutěže a součtu všech nominací a titulů zůstávají Havel & Partners nejúspěšnější advokátní kanceláří v Česku

Tři ceny si odnesli zástupci advokátní kanceláře Rowan Legal, a to v kategoriích Řešení sporů a arbitráže, Právo informačních technologií a Logistika a dopravní stavby. Dvě ceny – hlavní jako Právnická firma roku pro mezinárodní kancelář a odbornou za Developerské a nemovitostní projekty – má Dentons Europe CS LLP. Stejný počet ocenění si vysloužili PRK Partners, a to v disciplíně Bankovnictví a finance a Pracovní právo.

Advokátní kancelář Císař, Češka, Smutný potvrdila svou vedoucí pozici v oblasti Pro Bono a společenské odpovědnosti (CSR) a v soutěži Právnická firma roku vyhrála v této kategorii již poosmé. Kromě toho byla kancelář oceněna v 10 kategoriích jako velmi doporučovaná nebo doporučovaná kancelář. Dosáhla tak na svůj historicky vůbec nejlepší výsledek a potvrdila svoje místo mezi předními advokátními kancelářemi na českém trhu.

 

miliardář Marcel Soural, šéf developerské společnosti Trigema

Lidé zapomněli, že peníze se vydělávají prací, říká miliardář Soural

Marcel Soural se letos poprvé dostal do žebříčku sta nejbohatších Čechů, který sestavuje časopis Forbes. Ten majetek jednoho z největších českých developerů odhadl na 2,6 miliardy korun. V klubu nejbohatších Čechů tak obsadil 97. místo. Po pádu Bohemia Energy Jiřího Písaříka je o příčku výše. První velký rozhovor po oznámení výsledků poskytl Soural pro newstream.cz. 

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme