Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Šéf Lukoilu zemřel po pádu z okna. Údajně spáchal sebevraždu

Šéf Lukoilu Ravil Maganov zemřel po pádu z okna nemocnice.
Kremlin.ru / Creative Commons / CC BY 4.0

Šéf druhého největšího ruského producenta ropy Lukoil Ravil Maganov zemřel po pádu z okna nemocnice, kde byl na vyšetření. Podle ruské agentury TASS spáchal sebevraždu. Lukoil byla jedna z prvních ruských firem, která se vyslovila proti invazi na Ukrajině, uvedla agentura Bloomberg. Podle ruských médií je to letos již sedmé podezřelé úmrtí některého z nejvyšších ruských manažerů.

Reklama

Předseda správní rady Lukoilu Maganov spáchal sebevraždu, uvedla tisková agentura TASS s odvoláním na nejmenovaného úředníka činného v trestním řízení, který se úmrtím zabývá. Sedmašedesátiletý manažer byl po infarktu v nemocnici a podle zpráv ruských médií bral antidepresiva. Podle agentury Interfax na místě zasahuje policie, uvedl Bloomberg.

Maganov se připojil k Lukoilu krátce po založení společnosti v roce 1991. „Díky svému manažerskému talentu se Lukoil vyvinul z malé ropné skupiny na jednu z předních světových energetických společností,“ uvedl Lukoil v prohlášení k úmrtí s tím, že Maganov trpěl „vážnou nemocí“. 

Šéf Lukoilu Vagit Alekperov (vpravo) na jednání s prezidentem Vladimirem Putinem

Britové zmrazí majetek šéfa Lukoilu i ukrajinského politika podezřelého z vlastizrady

Londýn rozšiřuje seznam sankcionovaných Rusů, nově na něm přibude i Ukrajinec, politik Viktor Medvedčuk, který je podezřelý z vlastizrady. Sankcím se nevyhne ani šéf ropné společnosti Lukoil Vagit Alekperov.

Přečíst článek

Lukoil byl jediným ruským producentem ropy, který vyzval k „rychlému vyřešení vojenského konfliktu“ na Ukrajině začátkem března, těsně poté, co Moskva zahájila druhý týden agrese vůči Ukrajině.

 „Vyslovujeme se pro rychlé zastavení ozbrojeného konfliktu a plně podporujeme jeho řešení prostřednictvím vyjednávání a diplomatických prostředků," uvedla tehdy firma podle agentury AFP. Vagit Alekperov, zakladatel společnosti, generální ředitel, hlavní akcionář a jeden z nejbohatších Rusů, pak oznámil svou rezignaci v dubnu poté, co se stal terčem mezinárodních sankcí.

Další podezřelá úmrtí

Za podezřelých okolností zemřeli v posledních měsících i další vysoce postavení ruští manažeři. Tělo bývalého viceprezidenta plynárenské společnosti Novatek Sergeje Protoseni bylo nalezeno v dubnu v zahradě vily ve španělském Lloret d Mar, kde trávil velikonoční svátky. Milionář se podle všeho oběsil, v domě byla nalezena i mrtvá těla jeho manželky a dcery, obě s bodnými ranami.

Ruský rubl

Propad burz dopadl krutě na ruské oligarchy. Nejvíc zchudl šéf Lukoilu Alekperov

Vyhrocená situace kolem dvou separatistických regionů na východě Ukrajiny tvrdě dopadla i na ruské miliardáře. Pondělní propad cen akcií snížil hodnotu jejich majetku asi o 8,3 miliardy dolarů (asi 178 miliard korun), píše server ruskojazyčné verze časopisu Forbes.

Přečíst článek

Bývalý viceprezident Gazprombanky Vladislav Avajev byl rovněž v dubnu nalezen mrtvý ve svém moskevském bytě. Údajně nejprve zabil svou manželku a dceru a následně spáchal sebevraždu.

V květnu pak zemřel další bývalý vysoce postavený manažer Lukoilu, Alexander Subbotin. Podle informací, které se objevily v médiích, zemřel na selhání srdce poté, co navštívil šamana, který mu měl poskytnout alternativní léčbu.

 

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Plovoucí zásobník a zařízení pro regasifikaci plynu Hoegh Esperanza během otevření terminálu LNG (Liquefied Natural Gas) ve Wilhelmshavenu, Německo, v sobotu 17. prosince 2022.

Německu kříží cestu k nezávislosti na ruském plynu nečekaná překážka: bomby z dob nacistů

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme