Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

PPF koupila provozovatele Fora Karlín

Forum Karlín
ČTK
 ČTK

PPF rozšiřuje své portfolio multifunkčních hal. Nově bude provozovat také Forum Karlín. PPF již vlastní a provozuje O2 arenu a O2 universum.

Reklama

Finanční skupina PPF bude prostřednidtvím její společnost Prague Entertainment Group provozovat také Forum Karlín pro zhruba tři tisíce návštěvníků. Prague Entertainment Group už prostřednictvím své společnosti Bestsport vlastní a provozuje pražskou O2 arenu a multifunkční a kongresové centrum O2 universum. Cenu transakce PPF nezveřejnila. Provozovateli Fora Karlín byli od roku 2019 producent Serge Grimaux spolu se Sergem Borensteinem a Janem Ludvíkem z firmy Karlín Group. Majitelem budovy Fora Karlín zůstává realitní fond Amundi.

„Spojení všech tří objektů nám dává obrovský smysl. PPF je v O2 areně činná od roku 2012 a naše téměř desetileté zkušenosti s provozováním největší české areny tak chceme určitě využít i pro další prostory. Forum Karlín je skvělý sál a svojí kapacitou asi 3000 osob perfektně zapadá do naší nabídky prostor, které chceme pořadatelům domácích i zahraničních koncertů či jiných společenských akcí nabízet,“ řekl předseda představenstva Bestsportu Robert Schaffer.

„Já a moji partneři ze společnosti Karlín Group, Serge Borenstein a Jan Ludvík, jsme nesmírně šťastní, když vidíme, jak mladý podnik, který jsme před dvěma lety převzali, tak vyrostl a získal vlastní identitu. Ta nyní bude pokračovat pod vysoce profesionálním týmem, jenž se v Česku nachází a na který se můžeme spolehnout,“ uvedl ředitel Fora Karlín a kanadský rodák Serrge Grimaux, který v 90. letech mimo jiné založil první českou síť na prodej vstupenek Ticketpro. Ještě dříve, do roku 2018, patřila skupina nemovitostí v pražském Karlíně včetně právě Fora Karlín podnikateli Zdeňku Bakalovi, který je pak prodal realitnímu fondu Amundi.

Haly pro desítky tisíc návštěvníků

Společnost Bestsport, která provozuje O2 arenu a O2 universum je plně vlastněna společností Prague Entertainment Group ze skupiny PPF. Největší česká hala O2 arena s kapacitou pro 18 tisíc diváků byla otevřena v roce 2004. Dosud O2 arenu navštívilo více než deset milionů diváků. V září 2019 bylo otevřeno nové multifunkční a kongresové centrum O2 universum, které disponuje až 39 sály různých velikostí. Největší z nich, sál A, který pojme až 5000 osob, nyní využívá Ústřední vojenská nemocnice pro provoz Národního očkovacího centra.

PPF investuje do řady odvětví, od finančních služeb přes telekomunikace, média, biotechnologie, nemovitosti až po strojírenství. PPF působí v Evropě, Asii a Severní Americe. Celosvětově na konci roku 2020 zaměstnávala více než 94 tisíc lidí. PPF má svoji korporátní vlastnickou a řídicí strukturu v Nizozemsku. Majoritním vlastníkem PPF Group byl až do své smrti na konci letošního března nejbohatší Čech Petr Kellner.

Banksyho obraz Flying Copper ve výloze Galerie Kodl

Galerie Kodl prodává Banksyho. Za miliony

Ceny ověřených printů startují na 300 tisících a jdou do milionů. Některé z nich už mají nového majitele.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme