Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Porsche v euforii. O úspěch z Frankfurtu se podělí. Zaměstnancům vyplatí štědré bonusy

Oliver Blume, šéf Porsche, při IPO značky na burze ve Frankfurtu
ČTK
 ČTK

Porsche se na burzovní parket přiřítilo velmi sebevědomě. Vedení automobilky se o frankfurtský úspěch chce podělit i se zaměstnanci. Vyplatí jim bonusy až 3000 eur.

Reklama

Každý ze zaměstnanců německého výrobce luxusních sportovních automobilů Porsche obdrží v souvislosti s nedávným vstupem podniku na burzu odměnu až 3000 eur (zhruba 74 tisíc korun). Uvedl to mluvčí automobilky, která po celém světě zaměstnává kolem 37 tisíc lidí. Potvrdil tak dřívější informace německých médií.

Zaměstnanci dostanou podle závodní rady odměnu společně s listopadovou mzdou. Výše odměny jednotlivých zaměstnanců se bude lišit podle délky působení ve firmě.

„Všichni zaměstnanci udělali z Porsche to, čím je dnes. Proto je spravedlivé, aby se všichni podíleli na úspěchu,” řekl šéf závodní rady německému listu Stuttgarter Nachrichten.

Porsche

Akcie Porsche strhly pozornost investorů. Frankfurt zažil největší IPO za čtvrt století

O akcie automobilky Porsche je zájem, po vstupu na burzu dnes otevřely na 84 eurech. Dopoledne se vyšplhaly až na 86,76 eura, ale v závěru se dostaly zpět na emisní cenu 82,50 eura. Primární veřejná nabídka (IPO) akcií Porsche je největší na frankfurtské burze od roku 1996, kdy tam vstoupil Deutsche Telekom. Primární veřejná nabídka automobilku Porsche ohodnocuje na 75 miliard eur (1,85 bilionu korun).

Přečíst článek

Automobilka Porsche vstoupila na akciový trh koncem srpna. Frankfurtská burza tak zažila největší primární veřejnou nabídku akcií (IPO) od roku 1996, kdy na burzu vstoupil telekomunikační gigant Deutsche Telekom. Většinovým vlastníkem automobilky Porsche zůstává automobilový koncern Volkswagen, jehož součástí je i Škoda Auto.

Oliver Blume, šéf koncernu Volkswagen

Šéf VW po úspěchu Porsche chce na burzu vyslat i další značky, včetně Škody. Tréninkově, zatím

Škoda, Audi, Lamborghini, Bentley, Seat i Cupra. To jsou značky, které si zřejmě nanečisto zkusí přípravy vstupu na burzu. Alespoň takový je plán nynějšího šéfa koncernu VW Olivera Bumeho.

Přečíst článek

Porsche 718 Cayman (ilustrační foto)

Z Porsche se za týden na burze stala nejhodnotnější evropská automobilka

Firma Porsche se stala na burze nejhodnotnější evropskou automobilkou. Její akcie se vyšplhaly na 93 eur (2277 korun), což výrobce luxusních sportovních vozů ohodnotilo na 85 miliard eur (dva biliony korun). Společnost tak co do ocenění předstihla svůj mateřský koncern Volkswagen.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Porsche

Akcie Porsche strhly pozornost investorů. Frankfurt zažil největší IPO za čtvrt století

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme