Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

V sídle Xixoio zasahovala policie. Zadržela šéfa Watzkeho

Richard Watzke
ČTK
 ČTK

V sídle obchodníka s digitálními aktivy Xixoio v Praze v úterý zasahovala policie. Policisté si vyžádali dokumenty od představitelů firmy, uvedl server Seznam Zprávy. Podle serveru HN.cz policisté také zadrželi zakladatele tohoto kontroverzního projektu Richarda Watzkeho (na snímku).

Reklama

Mluvčí policejní Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej médiím pouze potvrdil, že se provádějí úkony trestního řízení. Blíže zásah nekomentoval.

Policisté přišli podle serverů do libeňských kanceláří firmy Xixoio. „Policisté za mnou přišli, měli nějaké otázky, vyžádali si nějaké dokumenty. Ale netuším proč,“ řekl Seznam Zprávám menšinový akcionář firmy Jiří Machalický. Server HN.cz uvedl, že při zásahu byli zadrženi zakladatel a majitel Xixoio Richard Watzke a ředitel firmy Henry Ertner. Představitelé firmy podle médií na dotazy nereagovali. Dále server říká, že se detektivové zajímají o některé finanční operace, při kterých byly z Xixoio přesunuty na soukromé účty desítky milionů korun.

Radovan Vávra, předseda představenstva SimpleCell Networks, investor, bývalý bankéř a popularizátor finanční gramotnosti a investování

Digitální token místo akcie? Nic pro nezkušené investory

Twitterová celebrita Radovan Vávra svým projektem uvedeným na připravovanou tokenovou burzu XIXOIO podpořil zájem o nové formy firemního financování. Ovšem projekt již nyní zpochybňují jiná známá jména.  

Přečíst článek

Xixoio nabízí investice do takzvaných digitálních tokenů. „Xixoio emituje digitální aktiva (tokeny) vázané na reálná aktiva (firmy, nemovitosti, stroje atd.) a tyto tokeny zapisuje na blockchain. Můžete si to představit trochu jako digitální akcie firmy,“ píše společnost na svém webu. Před rokem Česká národní banka varovala veřejnost před investicemi do tokenů a výslovně zmínila právě Xixoio. Z prezentace firmy mohli podle ČNB lidé získat mylný dojem, že obchodní model společnosti a její podnikání jsou bankou schválené nebo alespoň zčásti regulované.

Bernard Madoff opouští federální budovu v New Yorku. (14. ledna 2009)

Další peníze pro oběti finančníka Madoffa. Celkem už dostali 18 miliard dolarů

Oběti „podvodu století" zinscenovaného zesnulým finančníkem Bernardem Madoffem se brzy dočkají dalších 568 milionů dolarů na pokrytí svých ztrát. Uvedlo to americké ministerstvo spravedlnosti. Celkově už v Madoffově kauze bylo na kompenzacích vyplaceno přes 18 miliard dolarů.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme