Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Oracle koupí firmu Cerner za 28 miliard dolarů. Jde o jeho dosud největší akvizici

Oracle
iStock

Firma Oracle, která je světovým výrobcem podnikového softwaru, uskuteční dosud největší akvizici ve své historii. Koupí firmu Cerner, která se zabývá elektronickými lékařskými záznamy. Cena je astronomická - 28,3 miliardy dolarů (asi 633 miliard korun).

Reklama

Oracle za každou akcii Cerneru zaplatí 95 dolarů v hotovosti. Kupní cena tak zahrnuje zhruba šestiprocentní prémii k páteční závěrečné ceně akcií na burze. Předpokládá se, že transakce bude dokončena v příštím roce.

Společnost Cerner je největším prodejcem softwaru pro elektronické zdravotní záznamy ve Spojených státech po firmě Epic Systems. Oracle díky převzetí Cerneru získá přístup k datům, která může použít při rozvoji svých cloudových služeb založených na umělé inteligenci.

Podle Oraclu umožní spolupráce s Cernerem poskytovat lepší informace lékařům, kteří tak budou moci činit lepší rozhodnutí při péči o pacienty.

bankomat Monety v Praze

Analytik: Moneta se stane jedničkou spotřebitelského financovaní

Akcionáři Monety Money Bank na dnešní mimořádné valné hromadě schválili akvizici společností zahrnutých do skupiny Air Bank. Moneta za 100procentní podíl ve společnostech Air Bank, Home Credit ČR a SK a Benxy zaplatí 25,9 miliardy korun. Jaký dopad bude mít fúze na český bankovní trh, jsme se zeptali analytika J&T Milana Lávičky.

Přečíst článek

Farmakologie, ilustrační foto

Sotio ze skupiny PPF bude testovat lék na rakovinu s americkým gigantem Merck

Biotechnologická společnost Sotio Biotech patřící skupině PPF uzavřela smlouvu o spolupráci na klinickém vývoji protinádorového přípravku SOT101 se společností Merck.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme