Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Britská firma Morrisons odmítla nabídku na převzetí. Cení se na víc

Britský maloobchodní řetězec Morrisons odmítl nabídku Američanů na jeho převzetí.
Tom Page / Creative Commons / CC-BY-SA
 ČTK

Britský maloobchodní prodejce Morrisons o víkendu odmítl nabídku amerického fondu soukromého kapitálu Clayton, Dubilier & Rice (CD&R) na jeho převzetí. Američané byli za síť supermarketů ochotni zaplatit 5,5 miliardy liber (163,71 miliardy korun). Akcie řetězce v pondělí zareagovaly třetinovým růstem.

Reklama

Investoři se domnívají, že firma by mohla nabídku čtvrtému největšímu britskému řetězci supermarketů co do výše tržeb ještě zvýšit.

Morrisons nabídku odmítl právě s odůvodněním, že firmu a její výhled do budoucna výrazně podhodnocuje. Společnost CD&R podle analytiků vyhodnocuje, jaký další krok nyní podnikne. Čas podat závaznou nabídku má do 17. července. Britský řetězec spolupracuje s internetovým prodejcem Amazon a dlouho se diskutovalo o tom, že zájem o převzetí Morrisons by mohl projevit právě tento americký prodejce, uvedla agentura Reuters.

V reakci na to, že zájem by mohl být v Británii o celý sektor maloobchodních řetězců potravin, posílily také akcie rivalů Tesco a Sainsbury's. V dubnu zvýšil svůj podíl v Sainsbury's téměř na deset procent český miliardář Daniel Křetínský, což podle Reuters vzbudilo dohady o chystaném převzetí firmy.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Banka Capital One kupuje vydavatele kreditních karet Discover za 35 miliard dolarů

Konkurence pro JPMorgan? V USA vzniká nový bankovní gigant, prsty v tom má i Buffett

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme