Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nabídková válka. Do boje o britský řetězec Morrisons vstupuje třetí hráč

Maloobchodní řetězec Morrisons je čtvrtý největší řetězec v Británii.
Jim Barton / Creative Commons / CC-BY-SA/2.0
 ČTK

Do boje o převzetí britského maloobchodního řetězce Morrisons vstoupil třetí hráč, investiční společnost Apollo Global, uvádí BBC. Řetězec už o víkendu přijal nabídku za 6,3 miliardy liber (téměř 188 miliard korun) od skupiny investorů v čele se společností Fortress Investment Group a vedení řetězce akcionářům doporučilo, aby transakci schválili.

Reklama

Před dvěma týdny britský řetězec odmítl nabídky na převzetí za 5,5 miliardy liber od amerického fondu soukromého kapitálu Clayton, Dubilier & Rice (CD&R).

Společnost Apollo v krátkém sdělení uvedla, že předběžně vyhodnocuje možnou nabídku na převzetí společnosti Morrisons. „Představenstvo společnosti Morrisons zatím nebylo osloveno. Nelze s jistotou říci, zda bude učiněna nějaká nabídka, ani za jakých podmínek by mohla být učiněna,” dodala.

Britský maloobchodní řetězec Morrisons odmítl nabídku Američanů na jeho převzetí.

Britská firma Morrisons odmítla nabídku na převzetí. Cení se na víc

Britský maloobchodní prodejce Morrisons o víkendu odmítl nabídku amerického fondu soukromého kapitálu Clayton, Dubilier & Rice (CD&R) na jeho převzetí. Američané byli za síť supermarketů ochotni zaplatit 5,5 miliardy liber (163,71 miliardy korun). Akcie řetězce v pondělí zareagovaly třetinovým růstem.

Přečíst článek

Morrisons je čtvrtý největší maloobchodní řetězec v Británii, má kolem 500 obchodů a zaměstnává zhruba 110 tisíc lidí. Akcie řetězce si dopoledne připisovaly přes 11 procent na 266,50 pence. Skupina v čele s firmou Fortress nabídla 254 pencí za akcii, což byla prémie 42 procent vzhledem k ceně akcií před nabídkou.

„Investoři jsou přesvědčeni, že z této nabídkové války mohou získat víc,” uvedl analytik společnosti Markets.com Neil Wilson. „Myslím, že se může objevit ještě jedna nebo dvě nabídky, než se ten obchod uzavře,” dodal. Cena akcií se předtím podle něj může dostat až na 280 pencí.

Foto: Jim Barton / Creative Commons / CC-BY-SA/2.0

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme