Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Newstream uspořádal diskusní snídani na téma Jak přežije ESG v krizové době

Newstream uspořádal diskusní snídani na téma Jak přežije ESG v krizové době
Jan Schejbal / Newstream
 nst
nst

Do Česka přichází povinnost reportovat ESG, která se brzy z velkých korporací přesune i na podniky střední velikosti. Jak se na nefinanční reporting firmy připravují? A zbrzdila jejich snahy o udržitelnost současná krize? I o tom diskutovali hosté na business breakfast, kterou pořádal zpravodajský server newstream.cz.

Reklama

Hosté diskusní snídaně, kteří jsou zároveň experty na udržitelnost, se shodli na tom, že ESG určitě krizi přežije, udržitelné snahy totiž napříč společností i v kontextu aktuálního geopolitického dění naopak sílí. Jsou hybatelem současného investování i každodenního fungování firem, které se snaží fungovat ekologičtěji, snižují energetickou zátěž, snaží se narovnávat podmínky svých zaměstnanců, dodavatelů či vztahy k místním komunitám.

Akce proběhla první květnový týden v hotelu Courtyard by Marriott Prague city.

Za bankovní sektor, pro nějž jsou ESG kritéria důležitá nejdéle kvůli zeleným investicím, vystoupil Matúš Púll, který je Chief Sustainability Officer v České spořitelně.

Na akci prezentoval také Martin Křivánek z poradenské společnosti KPMG, který již několik let radí českým firmám s takzvanou tranzicí na udržitelný byznys.

Konkrétní byznysové zkušenosti s reportingem a dodržováním udržitelných kritérií představila Eva Prokešová z Japan Tobacco International

Pomoci jednotlivým společnostem s převodem na udržitelnější byznys model se pak pokouší také státní sektor, za který vystoupil Pavel Vlček, člen Rady vlády ČR pro udržitelný rozvoj.

Partnery diskusní snídaně byly společnosti KPMG, Japan Tobacco International a hotel Courtyard by Marriott Prague city.

Jak přežije ESG v krizové době?
video

Ekologické chování může nyní výrazně odlehčit účtu za energie

Fenomén ESG rozhodně neskončí v důsledku současné geopolitické situace ani případné ekonomické krize. Kritéria udržitelného byznysu a nefinanční reporting se postupně stanou běžnou součástí výročních zpráv téměř všech firem, shodli se na odborné konferenci Jak přežije ESG v krizové době zástupci firem i státu. Akci pořádal byznysový server newstream.cz.

Přečíst článek

ESG, ilustrační foto
video

Jak přežije ESG v krizové době? Sledujte záznam debaty odborníků na udržitelnost

Snaha po udržitelnosti mění byznys. Zkratka ESG se tak stává hybatelem současného investování i každodenního fungování firem. Ty se snaží fungovat ekologičtěji, snižují vlastní energetickou zátěž, snaží se narovnávat podmínky svých zaměstnanců, dodavatelů či vztahy k místním komunitám. Jak se změnila kritéria ESG pro firmy a co bude nutné nově uvádět ve výročních zprávách představí odborný seminář s názvem „Jak přežije ESG v krizové době“, který se koná ve středu 4. května od 09:00 v hotelu Courtyard by Marriot Prague city. Seminář pořádá byznysový zpravodajský server newstream.cz, který nabízí on-line přenos.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

I Češi budou muset dávat ženám stejný plat za stejnou práci, nařídil Brusel. Jak s tím mají firmy naložit, vysvětluje advokátka

Přečíst článek

Každá další generace je sebevědomější. Vzdělání a podpora vedou ženy k finanční nezávislosti, zaznělo na setkání Klubu žen

Přečíst článek

Eva Prokešová z JTI: Zvyšování kvality života seniorů je zásadní téma

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme