Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Netflix zrušil chystaný seriál Meghan Markleové. Musí šetřit

Meghan Markleová
ČTK
 ČTK

Po špatných výsledcích se největší internetová televize světa musí začít chovat jinak. Namísto stovek nových seriálů a filmů bude pečlivě vybírat budoucí projekty. První obětí sekání nákladů se stal chystaný seriál Meghan Markleové.

Reklama

Americká internetová televize Netflix zrušila chystaný kreslený seriál Pearl (Perla), který měla produkovat manželka britského prince Harryho Meghan Markleová. Firma je po prudkém poklesu předplatitelů nucena šetřit a zastavuje i další projekty. Píše o tom na svém webu server BBC.

Netflix, ilustrační foto

Akcie Netflixu spadly o třetinu. Nové uživatele chce lákat na levnější předplatné s reklamou

Úbytek předplatitelů chce Netflix nahnat zavedením reklamy v levnějších verzích předplatného, píše agentura Bloomberg. Akcie streamovacího gigantu zažívají dramatický pád, odepisují více než 30 procent.

Přečíst článek

Netflix v letošním prvním čtvrtletí ztratil 200 tisíc předplatitelů, odhadoval přitom, že mu jich 2,5 milionu přibude. Varoval také, že se jeho služby chystají opustit další miliony předplatitelů. To smazalo více než 50 miliard dolarů (1,2 bilionu korun) z tržní hodnoty společnosti - tržní kapitalizace aktuálně činí 84,57 miliardy dolarů.

Společnost Archewell Productions, kterou Markleová založila se svým mužem britským princem Harrym, loni oznámila, že Meghan bude výkonnou producentkou seriálu Pearl. Seriál měl vyprávět o dobrodružstvích 12leté dívky, která se inspiruje vlivnými ženami z historie.

Netflix nicméně potvrdil, že bude s Archewell Productions pokračovat ve spolupráci na řadě jiných projektů. Bude mezi nimi i dokumentární seriál o sportovcích, kteří soutěží v klání Invictus Games pro zraněné veterány, což je akce, kterou založil princ Harry.

Mark Zuckerberg

Američtí miliardáři letos chudnou. Nahoru se derou indičtí magnáti

Výsledková sezona dokonala dílo zkázy na majetku většiny nejbohatších lidí planety. Poraženým dosavadního roku je zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg, jehož jmění kleslo o polovinu. Naopak neznámý indický miliardář Gautam Adani využívá komplikované situace na Ukrajině a v Číně a jeho přístavy mu vydělaly desítky miliard navíc za pár týdnů, vyplývá ze žebříčku miliardářů agentury Bloomberg.

Přečíst článek

Seriál Nadace

Další velký projekt v Praze. Apple tu natáčí miliardový seriál Nadace

První série oceňovaného seriálu podle knih Isaaca Asimova se natáčela v Irsku. Nyní se štáb přesune do Prahy a dalších lokací v České republice. Průměrný rozpočet na epizodu byl 4,5 milionu dolarů, tedy více než 100 milionů korun.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Sbohem, Spotify. Manželka prince Harryho Meghan končí s půlmiliardovým podcastem

Sbohem, Spotify. Manželka prince Harryho Meghan končí s půlmiliardovým podcastem

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme