Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Největším výrobcem jízdních kol na světě bude rodinná firma z Nizozemska

Gazelle
Gazelle

Nizozemský výrobce jízdních kol Pon Holdings se dohodl na koupi značek jízdních kol od firmy Dorel Industries. Za značky Cannondale, GT a další zaplatí 810 milionů dolarů (17,8 miliardy korun). Vznikne tak největší výrobce jízdných kol na světě s odhadovými ročními tržbami 2,5 miliardy eur (63,5 miliardy korun).

Reklama

Skupina Pon je jednou z největších rodinnch firem v Nizozemsku, vlastní značky kola Gazelle, Santa Cruz či Urban Arrow. Nejnovější akvizicí získá silnou pozici na trhu ve Spojených státech, kde chce prodávat elektrokola, ale také silniční, městská a horská kola.

„Společně může dále uspokojovat stále rostoucí poptávku po kvalitních a elektrických kolech, ať už pro použití ve městě, pro volný čas nebo sport,” uvedl v prohlášení generální ředitel Pon Holdings Janus Smalbraak.

Pon od firmy Dorel kupuje mimo jiné značky Cannondale, Schwinn a Mongoose, GT, Charge a Caloi. Roční obrat kupovaných značek činí 1,2 miliardy dolarů.

Puky Rubena, ilustrační foto

Finančník Pražák může převzít výrobce puků Rubena

Investiční skupina Kaprain finančníka Karla Pražáka může ovládnout náchodskou gumárnu Rubena. Antimonopolní úřad k tomu dal souhlas.

Přečíst článek

Dorel Industries kromě jízdních kol navrhuje a vyrábí vybavení pro domácnost a produkty pro děti. Prodej jízdních kol by měl být dokončen v prvním čtvrtletí příštího roku. Zisk z prodeje chce firma použít na snížení dluhu.

Firma Pon působí ve 40 zemích světa a má kolem 14 tisíc zaměstnanců a roční obrat zhruba 7,5 miliardy eur (190,5 miliardy korun). Kromě výroby jízdních kol podniká také v oblasti automobilových služeb, průmyslového zařízení, námořních systémů a v dalších oborech. Divize jízdních kol Pon.Bike má kolem 2400 zaměstnanců a obrat 1,5 miliardy eur. Zhruba 70 procent prodeje tvoří elektrokola.

Největšími výrobci jízdních kol na světě jsou tchajwanská firma Giant Manufacturing a čínské Yadea Group a Merida Industry, upozornila agentura Reuters. Pon doposud patřila do pětice největších firem. Tržby jedničky Giant Manufacturing loni stouply o 10,3 procenta na 70,01 miliardy tchajwanských dolarů (54,8 miliardy korun).

Mražené polotovary jsou nedostatkovým zbožím.

Není jídlo ani benzín? Zachovejte klid, zní z Downing Street

Potravinová a palivová krize již týdny zkouší národ, který je znám zachováním klidu a pokračováním v duchu hesla „Keep calm and carry on.“ Co stojí za výpadky v dodávkách potravin a paliva záleží na tom, zda se ptáte britského ministra anebo kohokoliv jiného. Může za to přílišné nakupování ve strachu z nedostatku těchto komodit, respektive nedostatek řidičů kamionů.

Přečíst článek

Vila v Kostelci nad Ohří vznikla podle návrhu architektů ze studia ADR.

Na místě cihelny stojí vila s bazénem a heliportem

Horizontální vila s dřevěným obkladem stojí na místě někdejšího industriálního areálu. Objekt vznikl podle projektu architektonického ateliéru ADR.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

maratonská superstar Eliud Kipchoge

Podpora pro „chudé“ šampiony. Zlatí atleti v Paříži poprvé dostanou peníze za výkon

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme