Nádražka U Cibichova loku: Hospodský azyl u Mácháče nabízí nejlevnější pivo

V městečku Doksy, hned vedle kolejí, kde staví osobák z České Lípy, stojí nádražní budova. V jejím přízemí se ukrývá svět, který jako by se zasekl v čase. Jmenuje se U Cibichova loku. Návštěvu při čekání na vlak si zaslouží.
Dřevěné lavice, červené ubrusy, tlumené světlo a stálí hosté. Na stěně visí nástěnka a několik plakátů. Pivo Březňák tu stojí stabilně 30 korun. Ne “od”, ne “v akci”, prostě 30 korun za půllitr desítky Březňáka. Dvanáctka je za 33.

Za pultem stojí paní Zdena, která si pamatuje, kdo si co dává. Sednete si ke stolu a než stihnete sundat batoh, přistane před vámi pivo. Vše s poctivou mírou. “Cenu máme opravdu příznivou, tomu příchozí nechtějí ani věřit, říká s tím, že před pár lety ale tady stál Březňák ještě 26 korun," usmívá se.
Na Masarykově nádraží přibyly další zrekonstruované prostory. V místech někdejšího kasina je nově restaurace.
Na Masaryčce otevřela nová „nádražka“ za 70 milionů
Enjoy
Místní tomu říkají prostě „nádrážka“. Je to místo, kam se z města ještě nesunula vlna unifikované gastronomie, kde mobilní signál občas vypadne, ale spojení s realitou funguje dokonale. Turisté, kteří vystoupí na nádraží a mají chvíli času před cestou k Máchovu jezeru, se tu zastaví na jedno. Někdy zůstanou i na tři. Někdo se přijde schovat před deštěm, jiný před ruchem okolních pláží a kempů.
Uvnitř sedí směs místních, výletníků, cyklistů i postaviček. Je tu chlapík, co zná všechny typy lokomotiv, další, co vám nabídne partii šachů nebo historku z vojny. A mezi tím vším se line nezaměnitelná vůně hospody.

Restaurace U Cibichova loku není trendová sterilita, ale není ani naprosté retro. Je autentická. A právě proto má na gastronomických portálech výborné hodnocení. Návštěvníci si ji fotí, sdílejí si historky z jejího posezení a objevují to, co už jinde zmizelo.
Eva Čerešňáková, autorka, moderátorka, bývalá modelka a Česká vicemiss v pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV zpovídá české celebrity. V repríze vám přinášíme rozhovor s jedním z nejznámějších kuchařů a moderátorů pořadů o gastronomii Zdeňkem Pohlreichem.
VIP Eva Talks: Restaurační byznys je hlavně o lidech. Hned se pozná jak se starají, říká Zdeněk Pohlreich
Enjoy
JARNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ
Porazit všechny a stát se jedničkou. Na českém trhu se to podařilo spoustě hráčům. Co když se ale pokusí prosadit na evropském, asijském, americkém, nebo dokonce globálním trhu? Pak začínají podnikatelé i firmy narážet na celou řadu problémů. Přesto řada z nich uspěla.
Zakladatel Lasvitu Leon Jakimič, zakladatel Unicorn Attacks Vít Šubert, majitel Mattoni 1873 Alessandro Pasquale či zakladatel a CEO globální platformy FTMO Otakar Šuffner. To je část hvězd jarního vydání magazínu Newstream CLUB, jehož hlavním tématem je GLOBÁLNÍ ÚSPĚCH. Jak ho dosáhnout z Česka? A lze se prosadit na celosvětovém kolbišti v éře, kdy druhé místo téměř vždy znamená prohru?
Magazín se dále věnuje velkým finančním skupinám, které svět dobývají investicemi. Zvláštní kapitolou pak je Německo, které pro tuzemské podnikatele i finančníky velmi často představuje první velkou zkoušku nebo příslovečnou bránu do světa. A platí to i ve chvíli, kdy se německá ekonomika potýká s celou řadou strukturálních problémů.
Podíváme se na největší investice, které čeští hráči v posledních letech učinili a které představují historicky největší akvizice českého kapitálu v zahraničí.
A hudební promotér David Gaydečka čtenáře pozve do tajemného Doupěte, které je úplně novým typem hudebního klubu, v němž vystupují hvězdy, které zná celý svět.
Sedmé vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.
Na další číslo se můžete těšit již v červnu.