Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nádražka U Cibichova loku: Hospodský azyl u Mácháče nabízí nejlevnější pivo

Restaurace U cibichova loku v Doksech
Newstream Michal Nosek
Michal Nosek

V městečku Doksy, hned vedle kolejí, kde staví osobák z České Lípy, stojí nádražní budova. V jejím přízemí se ukrývá svět, který jako by se zasekl v čase. Jmenuje se U Cibichova loku. Návštěvu při čekání na vlak si zaslouží. 

Dřevěné lavice, červené ubrusy, tlumené světlo a stálí hosté. Na stěně visí nástěnka a několik plakátů. Pivo Březňák tu stojí stabilně 30 korun. Ne “od”, ne “v akci”, prostě 30 korun za půllitr desítky Březňáka. Dvanáctka je za 33. 

Pivo za třicet korun Newstream Michal Nosek

Za pultem stojí paní Zdena, která si pamatuje, kdo si co dává. Sednete si ke stolu a než stihnete sundat batoh, přistane před vámi pivo. Vše s poctivou mírou. “Cenu máme opravdu příznivou, tomu příchozí nechtějí ani věřit, říká s tím, že před pár lety ale tady stál Březňák ještě 26 korun," usmívá se.  

Nové restaurace Masaryčka nabízí převážně českou kuchyni.

Na Masaryčce otevřela nová „nádražka“ za 70 milionů

Na Masarykově nádraží přibyly další zrekonstruované prostory. V místech někdejšího kasina je nově restaurace.

Přečíst článek

Místní tomu říkají prostě „nádrážka“. Je to místo, kam se z města ještě nesunula vlna unifikované gastronomie, kde mobilní signál občas vypadne, ale spojení s realitou funguje dokonale. Turisté, kteří vystoupí na nádraží a mají chvíli času před cestou k Máchovu jezeru, se tu zastaví na jedno. Někdy zůstanou i na tři. Někdo se přijde schovat před deštěm, jiný před ruchem okolních pláží a kempů. 

Uvnitř sedí směs místních, výletníků, cyklistů i postaviček. Je tu chlapík, co zná všechny typy lokomotiv, další, co vám nabídne partii šachů nebo historku z vojny. A mezi tím vším se line nezaměnitelná vůně hospody.

U piva si návštěvníci krátí čekání na vlak Newstream Michal Nosek

Restaurace U Cibichova loku není trendová sterilita, ale není ani naprosté retro. Je autentická. A právě proto má na gastronomických portálech výborné hodnocení. Návštěvníci si ji fotí, sdílejí si historky z jejího posezení a objevují to, co už jinde zmizelo. 

Zdeněk Pohlreich, šéfkuchař a gastropodnikatel
video

VIP Eva Talks: Restaurační byznys je hlavně o lidech. Hned se pozná jak se starají, říká Zdeněk Pohlreich

Eva Čerešňáková, autorka, moderátorka, bývalá modelka a Česká vicemiss v pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV zpovídá české celebrity. V repríze vám přinášíme rozhovor s jedním z nejznámějších kuchařů a moderátorů pořadů o gastronomii Zdeňkem Pohlreichem.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Hlavním tématem podzimního čísla magazínu Newstream Club je Sázka na Česko. Česko je totiž země s ohromným potenciálem. To je jedna ze spojovacích myšlenek vlivných českých podnikatelů. A ten potenciál je zejména v lidech. Jak ale tento potenciál vzít a přetočit jej ve skutečnou hodnotu, na které lze následně stavět růst? Právě o těchto otázkách jsme mluvili s několika výraznými figurami českého, slovenského, ale i světového byznysu.

Velmi aktivní, a přitom neotřelý způsob ukazuje galeristka Olga Trčková, která v centru Prahy vybudovala úspěšnou komerční galerii DSC Gallery. O tom, jak může Česko, či potažmo Česko a Slovensko uspět na globální scéně, pak vědí své miliardáři Vlastislav Bříza a Dalibor Cicman. První dokázal tradiční značku Koh-i-noor dostat do celého světa, druhý se svým e-commerce projektem GymBeam svět postupně dobývá.

Kromě rozhovorů s klíčovými osobnostmi trhu se v magazínu dozvíte také prognózu vývoje na pražské burze, proč se v Kuchyni na Pražském hradě nesmaží smažák nebo jak to vlastně mají Češi se svými chalupami.

Deváté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Související

Vlak je sestaven z motorové lokomotivy "Zamračená" řady T 478.1 a klasických kupátkových vozů zachovaných v původním provedení

Jak na víkend k Mácháči? Nejlépe vlakem. Je to za pár korun a bez starostí s parkováním

Přečíst článek
Pekárna Tisse

Spojují řemeslo s vědou, na jejich chleba z francouzské mouky se stojí fronty

Přečíst článek
Mlýn v Oudoleni mele pšenici a žito, pro mouku jezdí lidé i z daleka

OBRAZEM: Poctivost a tradice. Produkty z mlýna v Oudoleni berou i pražské restaurace

Přečíst článek
Doporučujeme