Nádražka U Cibichova loku: Hospodský azyl u Mácháče nabízí nejlevnější pivo
V městečku Doksy, hned vedle kolejí, kde staví osobák z České Lípy, stojí nádražní budova. V jejím přízemí se ukrývá svět, který jako by se zasekl v čase. Jmenuje se U Cibichova loku. Návštěvu při čekání na vlak si zaslouží.
Dřevěné lavice, červené ubrusy, tlumené světlo a stálí hosté. Na stěně visí nástěnka a několik plakátů. Pivo Březňák tu stojí stabilně 30 korun. Ne “od”, ne “v akci”, prostě 30 korun za půllitr desítky Březňáka. Dvanáctka je za 33.
Za pultem stojí paní Zdena, která si pamatuje, kdo si co dává. Sednete si ke stolu a než stihnete sundat batoh, přistane před vámi pivo. Vše s poctivou mírou. “Cenu máme opravdu příznivou, tomu příchozí nechtějí ani věřit, říká s tím, že před pár lety ale tady stál Březňák ještě 26 korun," usmívá se.
Na Masarykově nádraží přibyly další zrekonstruované prostory. V místech někdejšího kasina je nově restaurace.
Na Masaryčce otevřela nová „nádražka“ za 70 milionů
Enjoy
Místní tomu říkají prostě „nádrážka“. Je to místo, kam se z města ještě nesunula vlna unifikované gastronomie, kde mobilní signál občas vypadne, ale spojení s realitou funguje dokonale. Turisté, kteří vystoupí na nádraží a mají chvíli času před cestou k Máchovu jezeru, se tu zastaví na jedno. Někdy zůstanou i na tři. Někdo se přijde schovat před deštěm, jiný před ruchem okolních pláží a kempů.
Uvnitř sedí směs místních, výletníků, cyklistů i postaviček. Je tu chlapík, co zná všechny typy lokomotiv, další, co vám nabídne partii šachů nebo historku z vojny. A mezi tím vším se line nezaměnitelná vůně hospody.
Restaurace U Cibichova loku není trendová sterilita, ale není ani naprosté retro. Je autentická. A právě proto má na gastronomických portálech výborné hodnocení. Návštěvníci si ji fotí, sdílejí si historky z jejího posezení a objevují to, co už jinde zmizelo.
Eva Čerešňáková, autorka, moderátorka, bývalá modelka a Česká vicemiss v pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV zpovídá české celebrity. V repríze vám přinášíme rozhovor s jedním z nejznámějších kuchařů a moderátorů pořadů o gastronomii Zdeňkem Pohlreichem.
VIP Eva Talks: Restaurační byznys je hlavně o lidech. Hned se pozná jak se starají, říká Zdeněk Pohlreich
Enjoy
ZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ
Myslet na budoucnost. To je hlavní téma zimního vydání magazínu Newstream CLUB. Hvězdou magazínu je Rony Plesl, který v rozhovoru poodkrývá velké plány pro další roky, které chce strávit v novém ateliéru za Prahou. Dále si můžete přečíst rozhovor s miliardářem a investorem Michalem Zahradníčkem, který před rokem otevřel fond Life BioCEEd a hledá skryté poklady ve vědeckých laboratořích.
Se svými vizemi budoucnosti se podělí i další výrazné figury českého veřejného dění včetně technologického evangelisty Petra Máry nebo ekonoma a filozofaTomáše Sedláčka.
O zachování hodnot, tradic a budování odkazu hovoří Štěpán Laichter, který opravuje rodový dům na pražských Vinohradech od architekta Kotěry.
Čeští a slovenští dolaroví milionáři prožívají dobré časy. A to nikoli jen kvůli úspěchům v podnikání, ale také díky situaci na trzích, ukazuje nejnovější vydání Wealth Reportu, který ve spolupráci s agenturou Perfect Crowd připravila J&T Banka. Výnosy z akcií se vůbec poprvé staly hlavním zdrojem příjmů, když překonaly i výnosy z podnikání. A co je neméně podstatné: většina respondentů očekává, že dobře bude i nadále, třeba kvůli investicím do private equity. Kam dále tuzemští milionáři investují? I to zjistíte v novém vydání magazínu Newstream CLUB.
Desáté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.
Na další číslo magazínu se můžete těšit opět na jaře.