Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Na Ruzyň se vracejí turisté. Zatím ale pomalu

Letiště Václava Havla
Stanislav Šulc / Newstream
Petr Weikert

Letní dovolené povzbudily provoz v Ruzyni, největší skok mají linky do Řecka, Egypta a Chorvatska.

Reklama

Na Letiště Václava Havla se vracejí turisté. Podle aktuálních statistik v červnu tamní personál odbavil téměř 289 tisíc cestujících. Oproti loňsku jde o nárůst o více než 650 procent. Ve srovnání s květnem počet turistů vyskočil na dvojnásobek. Další nárůst letiště očekává v příštích měsících. Stále však není zdaleka na hodnotách roku 2019, kdy branami prošlo přes 17 milionů cestujících.

„Očekáváme, že za hlavní prázdninové měsíce odbavíme na Letišti Václava Havla Praha dohromady přes jeden milion cestujících. Jen za červenec by podle předběžných odhadů mohlo projít letištěm přes 550 tisíc lidí,“ řekl Jaroslav Filip, ředitel leteckého obchodu Letiště Praha.

Bylo by ale předčasné podléhat euforii. Pro srovnání se dá uvést, že minulý měsíc se na Letišti Václava Havla Praha realizovalo celkem 5058 vzletů a přistání (takzvaných pohybů), což představuje nárůst o 120 procent oproti loňskému roku. Do těchto statistik se souhrnně započítávají pravidelné, charterové, privátní i cargo lety. Před leteckou krizí, v roce 2019, to ale bylo za červen přes 15 tisíc pohybů.

Luxusní hodinky

Švýcarský luxus láká mladé na superhrdiny i udržitelnost

Tvůrci nejdražších švýcarských hodinek mají před sebou velký úkol: Vyřešit otázku, jak přilákat mladé. Překvapivě v tom jsou docela dost úspěšní.

Přečíst článek

Co se týká cíle cestujících, nejvíce se začalo létat do Řecka, Chorvatska a Egypta. Počet cestujících těmito směry rostl o stovky procent na každou destinaci. Na počet nejvíce cestujících ale letělo v průběhu června do Amsterodamu, na Rhodos či do Frankfurtu.

Cestující mohou aktuálně z Letiště Václava Havla Praha odletět do více než stovky destinací, které nabízí přes čtyřicet leteckých společností. Letecká společnost Blue Air spustila novou linku do Bukurešti, Aegean Airlines do Heraklionu, EgyptAir do Hurghady, Smartwings pak začaly létat do Nice na Azurovém pobřeží.

Nové destinace představily v Praze i nízkonákladové společnosti. EasyJet začal létat do Barcelony, Ryanair do Varšavy na letiště Modlin a Wizz Air zahájil provoz na linkách do Říma či Katánie. Maďarský nízkonákladový dopravce pak přidá do své sítě v průběhu září také novou linku do italské Neapole. K dispozici jsou rovněž pravidelné linky do řady oblíbených dovolenkových destinací, například v Chorvatsku, Španělsku, Řecku a Turecku. Pravidelně se létá i na Kypr, Maltu nebo Kanárské ostrovy.

Článek vyšel v týdeníku Hrot

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Brusel uvolnil Česku dotace 702 milionů eur z mimořádného fondu obnovy

Česko splnilo cíle a podmínky. Od eurokomisařů v rámci dotací dostane stovky milionů eur

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme