Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde
Petr Weikert

Petr Weikert

redaktor týdeníku Hrot

články autora

Samuel Huba

Výbuch na webu. Při covidu začali online nakupovat i senioři, říká šéf Shoptetu

Covidová pandemie způsobila pětiletý skok do budoucnosti v prodejích na internetu, říká Samuel Huba z Shoptetu.

Přečíst článek
Letiště Václava Havla

Na Ruzyň se vracejí turisté. Zatím ale pomalu

Letní dovolené povzbudily provoz v Ruzyni, největší skok mají linky do Řecka, Egypta a Chorvatska.

Přečíst článek
Stavba bytového komplexu, ilustrační foto

Velcí investoři byty drží. Česko má na trhu rekordní špunt

V Praze je levnější bydlet v nájmu než platit hypotéku. Kdo nestihne vlak, na byt dosáhne těžko.

Přečíst článek

News box

V Česku se v roce 2023 dostalo do insolvence 1074 firem, což bylo o pět procent ↗ více než předloni. V regionu střední a východní Evropy stoupl počet firemních insolvencí o 39 procent. Vyplývá to z analýzy společnosti Coface.
Huť Liberty Ostrava plánuje, že odstaví koksovnu  ⛔, která je od prosince v tzv. teplému útlumu, kedy sa udržuje nižšie teplo. Vedení firmy sdělilo odborářům, že je připravené to udělat. Předseda základní organizace OS KOVO Liberty ČR Petr Slanina uvedl, že firma za březen nezaplatila za zaměstnance 2/3 sociálního a celé zdravotní pojištění.  Číst více
Německo loni vyvezlo více elektromobilů 🚘, než kolik jich dovezlo. Vývoz elektromobilů z Německa se zvýšil ↗ o 58 procent na 786 000, což byla zhruba čtvrtina všech vyvezených vozidel. Dovoz elektromobilů se pak zvýšil o 23,5 procenta na 446 000. Největší podíl na dovozu měla Čína, třetí byla Česká republika. 
Nejvyšší soud potvrdil rozsudek v kauze dvou zmanipulovaných tendrů vypsaných Správou železnic. 👨‍⚖️ Odmítl dovolání jednoho ze šesti odsouzených Lukáše Hruboně, ale také nejvyššího státního zástupce Igora Stříže, a to v neprospěch osvobozené projektové firmy SUDOP Praha a části odsouzených. 
Chargé d'affaires Jiří Čistecký skončil na velvyslanectví v Moskvě ke konci dubna. Ambasádu nyní vede Jan Ondřejka, dosavadní druhý tajemník, sdělil mluvčí ministerstva zahraničí Daniel Drake.📜  Koncem května skončí velvyslanec v Rusku Vítězslav Pivoňka , vláda ho odvolala, řekl v neděli ministr Jan Lipavský (Piráti). Číst více
Pražská učitelka 👩‍🏫 Martina Bednářová, která čelila obžalobě z popírání ruských válečných zločinů na Ukrajině, potrestána nebude. Odvolací soud pravomocně potvrdil její osvobození. Zamítl odvolání státního zastupitelství, které původně žádalo osmiměsíční podmíněný trest a také pětiletý zákaz pedagogické či jiné práce s dětmi.
Výrobce výbušnin a střeliva Explosia Pardubice loni zvýšil zisk před zdaněním meziročně o 86 milionů na rekordních 284 milionů korun. K růstu přispěl zájem o výbušniny. 💣 Obrat se meziročně zvýšil z 1,2 miliardy na 1,42 miliardy korun. Číst více
Investice do reklamy a marketingu loni v Česku meziročně vzrostly ↗ o 12 procent na 145,3 miliardy korun. Dominantní roli ve výdajích na reklamu měly stále televize a on-line média. Letos by měly celkové výdaje dále růst na 157 miliard korun, oznámila Asociace komunikačních agentur.
Miliardář Daniel Křetínský dal nabídku na převzetí francouzské technologické společnosti Atos. Firma celkem obdržela od investorů čtyři různé nabídky na restrukturalizaci dluhu a vložení hotovosti do podniku. 💶 Do konce měsíce by se měla rozhodnout, kterou nabídku přijme. Číst více
Českému výrobci bezpilotních letounů Primoco UAV SE ⬇  klesly v letošním prvním čtvrtletí tržby na 549 000 korun z téměř 88 milionů před rokem. Za čtvrtletí firma hospodařila se ztrátou 13,1 milionu korun oproti zisku 42,9 milionu v prvním kvartálu. 
Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme