Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Musk zapne v Gaze internet. Systém Starlink má pomoci humanitárním organizacím

Satelitní síť StarLink společnosti SpaceX Elona Muska
Official SpaceX Photos / Creative Commons / CC0
 ČTK

Americký miliardář Elon Musk oznámil, že jeho satelitní komunikační systém Starlink poskytne své služby mezinárodně uznaným humanitárním organizacím v Pásmu Gazy. Informoval o tom izraelský deník The Times of Israel.

Reklama

Musk oznámil, že Starlink „podpoří konektivitu mezinárodně uznávaným humanitárním organizacím v Gaze“. Učinil tak na své síti X v reakci na prohlášení americké kongresmanky Alexandrie Ocasiové-Cortezové, která uvedla, že přerušení komunikace v Gaze je nepřijatelné.

Humanitární organizace si stěžují, že nemohou komunikovat se svými týmy v Pásmu Gazy, protože se během intenzivního izraelského bombardování na podporu pozemních operací zhroutily telekomunikační a internetové služby.

Starlink provozuje Muskova společnost SpaceX. Služba byla aktivována také na Ukrajině krátce po jejím napadení Ruskem loni v únoru.

EU chystá 12. balík protiruských sankcí, uvedla po summitu von der Leyenová

EU chystá dvanáctý balík protiruských sankcí, postihnout má hlavně vývoz diamantů

Evropská unie připravuje dvanáctý balík sankcí na Rusko kvůli jeho napadení Ukrajiny, uvedla po summitu EU předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová.

Přečíst článek

Síť mimo jiné pomáhá provádět vojenské operace v oblastech, kde nefungují jiné komunikační prostředky.

Mnozí Palestinci se podle BBC marně snaží spojit se svými blízkými. Telekomunikační spojení ale chybí i záchranářům a řidiči sanitek vyjíždějí jen podle toho, kde slyší exploze. Na sociální síti X se dnes objevily výzvy řady jejích uživatelů adresované Muskovi, aby Palestincům v Pásmu Gazy internetovou službu Starlink poskytl.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme