Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

MTX Otavy mladšího rekordně zvýšila zisk

MTX Group
MTX Group, užito se svolením
 ČTK

Reklama

Skupina MTX Group českého podnikatele Petra Otavy v loňském roce zvýšila zisk před zdaněním, odpisy a amortizací EBITDA meziročně o 1,1 miliardy na 2,6 miliardy korun. Tržby vzrostly zhruba o polovinu na 54 miliard korun. Výsledek hospodaření podpořila zejména diverzifikace produktového portfolia skupiny a růst jednotlivých firem, informovala  MTX Group v tiskové zprávě.

"I přes komplikované tržní podmínky spojené s pandemií jsme dosáhli rekordních ekonomických výsledků," uvedl předseda představenstva MTX Group Petr Otava.V současné době skupina sleduje bezprecedentní vývoj cen energetických a průmyslových komodit, který je z mnoha důvodů nadále hodně nestálý, uvedl Otava.

Ocelárny Doněck

Ocelové srdce Donbas. Proč ho Rusko tak chce a Ukrajinci ho nechtějí dát?

Donbas vznikl jako východní Klondike – lidé se tam stěhovali za těžkou prací a výdělky. Živil kus ruského impéria i Sovětského svazu. Pro Ukrajinu byl průmyslovým těžištěm.

Přečíst článek

Současná geopolitická situace podle něj významně zvyšuje riziko hospodářské recese v Evropě. "Navzdory nervozitě, která panuje na trzích, půjdeme cestou snížení energetické náročnosti našich provozů a budeme pokračovat v jejich ekologizaci tak, aby byly i nadále konkurenceschopné, šetrné k životnímu prostředí a bezpečné," uvedl Otava. Letošní investice se týkají především metalurgických závodů skupiny.

MTX Group je významný ryze český průmyslově obchodní a výrobní holding se sídlem v České republice, jehož činnost je soustředěna na řízení, financování, strategii a koordinaci všech svých společností. Do skupiny patří 17 společností, například Metalimex, OKK Koksovny, Al Invest Břidličná, Strojmetal, Měď Povrly, Tapa Tábor nebo ICE Industrial Services. V pěti oblastech podnikání se zaměřuje především na kovy, energetické komodity, obaly, trading a služby. Holding zaměstnává 2500 zaměstnanců.

Warren Buffett

Tohle bude velké. Oběd s Buffettem se letos draží naposled, výtěžek jde na charitu

Po dvouleté přestávce se letos opět uskuteční charitativní aukce oběda se známým americkým investorem a miliardářem Warrenem Buffettem, konat se ale bude již naposledy. Informovala o tom dnes agentura AP s odvoláním na nadaci Glide Foundation ze San Franciska, do které peníze z aukce směřují.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme