Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

SAB Finance v rekordním čase realizovala úpis nových akcií, vyplatí svým akcionářům dividendu

Radomír Lapčík
Michael Tomeš
 nst
nst

Společnost SAB Finance v rekordním čase realizovala úpis nových akcií a navýšila vlastní kapitál o půl miliardy korun. Valná hromada SAB Finance také schválila výplatu dividendy.

Reklama

Firma SAB Finance úspěšně ukončila úpis nových akcií, který proběhl v rekordně krátkém čase 34 prodejních dnů a navýšila tak vlastní kapitál o půl miliardy korun.  Valná hromada společnosti SAB Finance také schválila výplatu dividendy akcionářům.

„SAB Finance je jedna ze dvou společností kotovaných na Burze cenných papírů Praha, která dividendu vyplácí pravidelně dvakrát ročně. Daří se nám dlouhodobě růst a zisky následně vracíme zpět jak do další expanze, tak také formou pravidelné výplaty dividendy akcionářům,“ říká zakladatel SAB Finance Radomír Lapčík (na snímku). 

„Výbornou kondici SAB Finance a důvěru v jeho management a podnikání potvrzuje také úpis nových akcií, který proběhl v rekordně krátkém čase,“ doplňuje.

Společnost SAB Finance je jednička na trhu v oblasti devizových obchodů pro firemní klientelu v České republice. Ke konci října letošního roku dosáhl provozní zisk SAB Finance před zdaněním výše 166 milionů korun. Management SAB Finance za celý rok 2023 očekává zisk před zdaněním ve výši 304 milionů korun.   

Pozn. red. Radomír Lapčík, zakladatel SAB Finance, je zároveň investorem internetového deníku newstream.cz.

Radomír Lapčík, miliardář a zakladatel společnosti SAB o.c.p. i SAB Finance

Lapčíkova SAB Finance vydává akcie za půl miliardy

Český lídr na trhu devizových obchodů, společnost SAB Finance, plánuje úpis nových akcií, kterými zvýší vlastní kapitál o půl miliardy korun na dvě miliardy.

Přečíst článek

Radomír Lapčík, zakladatel a největší akcionář společnosti SAB Finance.

Devizové SAB Finance se loni dařilo. Na dividendách vyplatí přes 140 milionů

Více než 140 milionů korun míří k akcionářům společnosti SAB Finance v rámci výplaty dividendy za nejúspěšnější rok v historii společnosti. Za druhé pololetí 2022 je roční výnos na jednu akcii v poměru k obvyklé tržní ceně ve výši 10,4 procenta. SAB Finance ovládá z pozice zakladatele a největšího akcionáře finančník a bankéř Radomír Lapčík.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme