Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Lukačovičův byznys kvete. Seznam loni vydělal 1,33 miliardy

Kanceláře Seznam.cz, ilustrační foto
Seznam.cz

Tuzemská internetová jednička Seznam.cz miliardáře Iva Lukačoviče loni zvýšila čistý zisk o 13 procent na 1,33 miliardy korun. Tržby stouply o 5,5 procenta na 4,95 miliardy korun.

Reklama

Celý zisk, vyjma příspěvku 17 milionů do sociálního fondu, by měl být podle návrhu představenstva převedený na účet nerozděleného zisku firmy. Firma to uvedla ve své výroční zprávě.

Firma loni zvýšila návštěvnost domovské stránky, stouplo také využití služeb Zboží.cz a Mapy.cz. Vyhledávání meziročně vzrostlo o šest procent. Návštěvnost domovské stránky vzrostla díky zájmu uživatelů o zpravodajství a aktuální informace v době pandemie koronaviru.

Přesun nákupů na internet za pandemie se podle firmy projevil v růstu u srovnávače cen Zboží.cz. Zaznamenal tři miliony uživatelů měsíčně a zvýšil výnosy o 35 procent, což převyšuje růst celého trhu elektronického obchodu. Firma proto letos vytvořila novou divizi e-commerce, kterou od září vede dosavadní produktový manažer Zboží.cz Lukáš Behúň.

PPF, ilustrační foto

Nejbohatší Češi dál masivně bohatnou, žebříček miliardářů vede Kellnerová

V Česku je nejbohatší Renáta Kellnerová s majetkem za téměř 375 miliard. V žebříčku miliardářů časopisu Forbes je devět nováčků a vůbec poprvé mu vládne žena.

Přečíst článek

Seznam letos dále vylepšoval svůj vyhledávač nebo vydal novou verzi svého prohlížeče, která nabízí inovovanou funkci překladače webových stránek. Díky napojení na modernější technologii od firmy Lingea teď budou automatické překlady stránek přirozenější a srozumitelnější.

Majitelem Seznamu.cz je jeho zakladatel Ivo Lukačovič.

Andrej Babiš, předseda hnutí ANO

Pandora Papers přiblíží globální daň

Má cenu zveřejňovat fakta, která jsou stará a možná ani nepředstavují žádný zločin? Už jako argument pro debatu o globálních daních rozhodně ano.

Přečíst článek

Olga Trčková z DSC Gallery na kuchyni od Jiřího Georga Dokoupila

Sázejte na velká jména, pak se u digitálního umění nespálíte, radí galeristka Olga Trčková

Zapamatujte si datum 4. září. To se u nás otevře první virtuální galerie v takzvaném metaprostoru, která nabídne možnost nákupu digitálních originálů známých pod zkratkou NFT. "Možnosti virtuálních světů pro umělce a umění jsou takřka neomezené," říká galeristka Olga Trčková, jejíž DCS Gallery v Dlouhé otevře svou virtuální "pobočku".

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Najděte majitele bitcoinového účtu vyděrače. Dostanete miliony, slibuje majitel Seznamu a miliardář Lukačovič

Najděte majitele bitcoinového účtu vyděrače. Dostanete miliony, slibuje miliardář Lukačovič

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme