Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Kosmetický gigant Revlon vyhlásil bankrot. Na paty mu šlape mladší konkurence

Revlon, ilustrační foto
iStock
 ČTK

Americký výrobce kosmetiky Revlon požádal soud o bankrotovou ochranu před věřiteli. Společnost se dostala do problémů kvůli vysokému zadlužení, výpadkům v dodavatelském řetězci a ostré konkurenci.

Reklama

Celkové dluhy společnosti, kterou vlastní miliardář Ron Perelman, podle soudních dokumentů činí 3,7 miliardy dolarů (téměř 88 miliard korun), zatímco její aktiva koncem dubna dosahovala pouze 2,3 miliardy dolarů.

Firma podala žádost podle kapitoly 11 amerického zákona o bankrotech, což jí umožňuje pokračovat v provozu, zatímco se spolu s věřiteli pokusí pracovat na plánu reorganizace aktivit a dluhu.

Dovolená s rouškami? Letos nejspíš ještě stále obličejové masky nesundáme.

Konec dvouletého půstu. Počet cestovek zase roste, zda vydrží těžkou sezonu, není jisté

Turistický ruch nejprve zasáhla pandemie, během níž skončily stovky cestovních kanceláří. Nyní jejich byznys narušuje válka na Ukrajině a také enormní inflace, kvůli níž řada lidí bude muset výrazně šetřit.

Přečíst článek

Poptávka po kosmetických výrobcích se v posledních měsících opět zvýšila, protože lidé po celém světě se častěji vydávají do společnosti. Schopnost Revlonu uspokojovat poptávku však podkopávají problémy v dodavatelském řetězci. Firma navíc čelí tvrdé konkurenci začínajících značek, které využívají k propagaci influencery na sociálních sítích.

Společnost Revlon vznikla před devadesáti lety ve Spojených státech a zpočátku se soustředila na výrobu laků na nehty. Její sortiment se však postupně rozšiřoval a v roce 1955 firma zahájila expanzi do zahraničí. V současnosti se její výrobky prodávají ve více než 150 zemích.

Barbara Paldusová

Přišla s technologií na urychlení výroby vakcín. Teď vyvíjí kosmetiku

V Silicon Valley založila dvě úspěšné firmy. Prodej jedné z nich jí a investorům vynesl 225 milionů dolarů. Teď Barbora Paldusová, americká vědkyně a podnikatelka s českými kořeny, svoje znalosti z vědy uplatňuje při vývoji a výrobě přírodní kosmetiky.

Přečíst článek

Kim Kardashian je většinovou akcionářkou Skims.

Spodní prádlo Kim Kardashian umí přitáhnout pozornost i investory

Rodina Kardashianových dokáže svoji televizní popularitu – i přesto, nebo právě proto, že se jejich show mnohdy pohybují na hraně vkusu – dobře zpeněžit. Naposledy, možná nejznámější člence klanu Kim, přinesla v druhém kole investic do značky spodního prádla Skims 240 milionů dolarů. 

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme