Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Cineworld opustí bankrotový režim, dohodl se s věřiteli

Cineworld
iStock
 ČTK

Americký soud schválil restrukturalizační plán britského provozovatele kin Cineworld. Firma to uvedla ve zprávě pro Londýnskou akciovou burzu (LSE) a dodala, že nadále počítá s opuštěním bankrotového režimu v červenci. Bankrotový režim se netýká aktivit podniku v České republice, na Slovensku, v Polsku, Maďarsku, Bulharsku, Rumunsku a v Izraeli. Cineworld požádal ve Spojených státech o bankrotovou ochranu před věřiteli v loňském roce.

Reklama

Restrukturalizační plán zahrnuje přesun kontroly nad podnikem do rukou držitelů dluhopisů a snížení dluhu asi o 4,53 miliardy dolarů (téměř 100 miliard korun). Cineworld je druhým největším provozovatelem kin na světě za americkým konkurentem AMC Entertainment.

Cineworld začátkem letošního dubna zrušil plány na prodej svých aktivit ve Spojených státech, Británii a Irsku, protože se mu nepodařilo najít kupce. Následně odvolal také plán prodeje svých aktivit ve střední a východní Evropě a v Izraeli, a to kvůli nespokojenosti s výší nabídek.

Společnost Cineworld působí v deseti zemích a zaměstnává kolem 28 tisíc lidí. Její součást Cinema City v České republice podle svých internetových stránek provozuje 12 multiplexů a jeden megaplex v sedmi městech, a to v Praze, Brně, Liberci, Pardubicích, Plzní, Ústí nad Labem a v Ostravě.

Cineworld zrušil plány na prodej multikin v Česku. Nejsou pod ochranou před bankrotem

Cineworld zrušil plány na prodej multikin v Česku. Nejsou pod ochranou před bankrotem

Britský provozovatel kin Cineworld zrušil plán prodeje svých aktivit ve střední a východní Evropě a v Izraeli. Nebyl spokojen s výší nabídek, informovala agentura Reuters. Druhý největší provozovatel kin po americkém řetězci AMC Entertainment loni v září umístil většinu svého podnikání pod ochranu proti bankrotu podle kapitoly 11 amerického konkurzního zákona.

Přečíst článek

Návštěvníci v kině, ilustrační foto

Řetězec kin Cineworld postihl long covid. Řítí se do bankrotu

Věřitelé britské společnosti Cineworld, která v Česku provozuje multiplexy pod značkou Cinema City, už jednou, před dvěma lety, od bankrotu firmy pomohli. Postcovidový syndrom, který zasáhl celý kinoprůmysl, ale trvá příliš dlouho. Cineworld se tak chystá v příštích týdnech vyhlásit bankrot, píše list The Wall Street Journal (WSJ) s odvoláním na zdroje obeznámené se situací.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme