Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Kolínská Toyota ode dneška až do odvolání nevyrábí. Nemá díly

Toyota Motor Manufacturing Czech
Toyota Motor Manufacturing Czech
 ČTK

Automobilka Toyota Motor Manufacturing Czech Republic v Kolíně ode dneška zastaví výrobu kvůli nedostatku komponentů. Chybí jí díly, které automobilce dodává společnost Novares CZ Zebrak. Její výrobní a skladovací prostory v Žebráku na Berounsku zničil minulý týden rozsáhlý požár.

Reklama

Většina zaměstnanců Toyoty dnes do práce přijde, budou ale vykonávat jiné činnosti. Zatím není jasné, kdy se výroba obnoví. Příčinou výpadku výroby je rozsáhlý požár skladu dodavatele automobilky. Průmyslovou halu Novaresu v Žebráku na Berounsku zachvátil požár minulý týden v pondělí. Hasiči ho likvidovali 50 hodin. Podle policie způsobil škodu 1,8 miliardy korun, příčiny vyšetřovatelé zjišťují.

Škoda po požáru průmyslové haly v Žebráku je předběžně 1,5 miliardy korun

Požár výrobní haly v Žebráku zničil výrobní linku i materiál. Policie odhadla škodu na 1,8 miliardy

Průmyslovou halu v Žebráku na Berounsku zachvátil v pondělí dopoledne požár, který za sebou nechal podle policie škodu 1,8 miliardy korun, tedy čtvrtou nejvyšší za 33 let. Shořela celá hala na výrobu plastových autodílů, výrobní linka i materiál. Hasiči z místa požářiště postupně odjíždí, likvidaci ale zřejmě ohlásí až ve středu. Příčina požáru zatím není známá, vyšetřovatelé předpokládají, že ho způsobila nedbalost nebo technická závada. Případ vyšetřují jako obecné ohrožení z nedbalosti, za které pachateli v případě obvinění hrozí osm let vězení.

Přečíst článek

Letos zastavuje automobilka výrobu neplánovaně podruhé. Kvůli nedostatku dílů nesjížděla z linek auta v únoru a částečně v březnu. Podle odhadů nevyrobila společnost kvůli omezením zhruba 25 tisíc aut. Kolínská automobilka produkuje denně zhruba 1000 aut. Loni zvýšila po dvou slabších letech výrobu zhruba o čtvrtinu, vyrobila přes 202 tisíc vozů. Automobilka zaměstnává v Kolíně přes 3500 lidí.

Toyota Prius

Toyota hlásí rekordní tržby za uplynulý rok. Ale zisk kvůli vyšším nákladům klesl

Největší japonská automobilka Toyota Motor má za uplynulý finanční rok rekordní tržby 37,15 bilionu jenů (5,9 bilionu korun),. Zejména díky vyššímu prodeji aut a slabšímu kurzu japonského jenu, ale čistý zisk za finanční rok 2023, který skončil v březnu, klesl o 14 procent a činil 2,45 bilionu jenů.

Přečíst článek

Toyota Yaris a Aygo se vyrábí v Kolíně.

Čtyři miliardy minus. Kolínská Toyota ale v dubnu rozjede výrobu naplno

Kolínská automobilka Toyota Motor Manufacturing Czech Republic se má od dubna vrátit k plné výrobě přes tisíc aut denně. V březnu se kvůli nedostatku komponentů auta vyráběla pouze tři dny v týdnu, po celý únor z linek nesjížděla vůbec. Podle odhadů nevyrobila společnost kvůli omezením z února a března zhruba 25 tisíc aut. Dodávky dílů jsou nyní jisté na duben a květen, řekl mluvčí automobilky Tomáš Paroubek.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme