Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Jak vyčistit klimatizaci? Aktivní kyslík si poradí s viry, plísněmi i pachy

Jak vyčistit klimatizaci? Aktivní kyslík si poradí s viry, plísněmi i pachy
iStock
Komerční spolupráce

Ozón je přírodní čisticí látka, která patří mezi nejsilnější dezinfekční a oxidační činidla, díky čemuž účinně ničí odolné druhy patogenních mikroorganizmů jako jsou viry, bakterie či plísně. Aktivní kyslík také hloubkově likviduje nežádoucí zápach, ať už jde o cigaretový kouř, pot, či zvířecí pach. To vše navíc šetrně a bez nežádoucích stop.

Reklama

Při použití chemických dezinfekčních prostředků v interiéru může docházet k nežádoucím obtížím jako jsou bolest hlavy, dýchací problémy, alergické reakce aj. Při použití aktivního kyslíku nic takového nehrozí!

Klimatizace a její funkčnost

Aby byla funkčnost klimatizace 100%, je ideální ji alespoň občas zapnout nejen v letních měsících, kdy se potřebujeme zchladit. V zimě může klimatizace pomoci například s rychlejším odmrazením vozidla, i když je motor studený. Každopádně – i kdybyste ji měli zapnout jedinkrát v měsíci, jejím příležitostným spuštěním můžete předejít zbytečným nepříjemnostem.

Teplá zima v Česku

Horký leden. V Česku roste průměrná teplota rychleji než jinde v Evropě

Letošní leden v Evropě byl podle dat o 2,2 stupně Celsia teplejší než průměr z posledních tří dekád, tedy mezi lety 1991 a 2020. Již tehdy přitom vědci upozorňovali na rostoucí průměrné teploty. Co je dobrá zpráva pro aktuální stav zásobníků plynu a spotřebu elektřiny, je podle agentury Bloomberg další varování o klimatické změně. V Česku teplota roste rychleji než v Evropě i celém světě.

Přečíst článek

Mezi nepříjemné důsledky neudržované klimatizace patří například zvýšená únava, opakující se rýmy, alergické reakce, bolesti hlavy a další obtíže. Údržba rovná se eliminace množení bakterií či dalších mikroorganismů, o nežádoucím zápachu nemluvě. Co se týče technické stránky věci – pravidelná dezinfekce, regenerace i čištění mají samozřejmě zásadní vliv také na dlouhodobou, bezproblémovou a správnou funkčnost klimatizace. Investice pozornosti do této oblasti se tak rozhodně vyplatí nejen vám, ale také všem spolucestujícím.

Jak poznám, že klimatizace vyžaduje servis?

K zanášení klimatizace dochází, jelikož v jejím výparníku je vysoká vlhkost – kondenzuje zde vodní pára, přičemž toto vlhké prostředí vytváří ideální podmínky pro plísně, viry či roztoče. Tyto škodlivé organismy pak mohou z neudržované klimatizace pronikat do kabiny, kde je následně vdechujeme.

Zaplaťte, a ochladíme Zemi, slibuje troufalý startup

K Novému roku míváme často předsevzetí typu „změníme něco, co se nám ještě nikdy změnit nepovedlo“. Mladá americká společnost Make Sunsets si v tom klade vysoké cíle – nabízí, že ochladí Zemi, na níž se už kvůli oteplování mění klima. A už si za to chce nechat platit. Nejlepší však v tuto chvíli spíše bude zchladit horké hlavy.

Přečíst článek

Pokud po zapnutí klimatizace nechladí, je potřeba provést regeneraci. Pokud chladí, ale máte tam nějaké „ale“, dezinfekce klimatizace je ideální cestou.

„Čeho si jeden nevšimne nebo až s časovým odstupem, to druhý neskousne hned při prvním náznaku.“ V obecné rovině může klimatizace vaši pozornost zaujmout zpravidla ve chvíli, kdy po jejím zapnutí ucítíte zápach nebo zavnímáte, že klimatizace nechladí tak, jak by měla či dokonce vůbec. V takovém případě je servis žádoucí.

Nicméně je třeba poznamenat, že základní péči hravě zvládnete sami, a to díky speciálním sprejům, které jsou pro údržbu vhodným parťákem. Pokud si však klimatizace žádá o hloubkové čištění a hloubkový „refresh“, bez intervence profesionálů se nejspíš neobejdete.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme