Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Hotelová síť Marriott končí v Rusku. Kvůli novým omezením Západu

Marriott International, ilustrační foto
iStock

Hotelová společnost Marriott International po 25 letech pozastavuje činnost v Rusku.

Reklama

„Dospěli jsme k názoru, že nově oznámená omezení ze strany USA, Británie a Evropské unie znemožňují společnosti Marriott pokračovat v provozování hotelů i v poskytování franšíz na ruském trhu,“ uvedla americká firma v prohlášení.

Už 10. března se hotolevý řetězec rozhodl kvůli invazi Ruska na Ukrajinu pozastavit otevírání připravovaných hotelů a veškerý budoucí rozvoj a investice v Rusku. Zavřel tehdy také svou kancelář v Moskvě.

Hotel Westend

Česko zmrazilo majetek Rusů za vyšší stovky milionů korun. Nově také hotel v Mariánských Lázních

Stát kvůli sankcím zablokoval hotel Rusa Alexandra Pumpjanského v Mariánských Lázních, uvedla to Česká televize.

Přečíst článek

„Od začátku války jsme podporovali své kolegy na Ukrajině, v Rusku i v celém regionu, včetně zajištění zaměstnání u společnosti Marriott mimo země přímo postižené konfliktem. Pro spolupracovníky a jejich rodiny jsme vyčlenili jeden milion dolarů (...), abychom jim pomohli s přesídlením,“ dodal řetězec.

V 85 hotelech v sousedních zemí řetězec poskytuje ubytování uprchlíkům z Ukrajiny. „Připojujeme se k milionům lidí z celého světa, kteří si přejí ukončení válečného konfliktu a nastolení míru,“ dodalo vedení řetězce.

Společnost Marriott International působí ve více než 130 zemích a vlastní desítky značek. Kromě stejnojmenné značky Marriott jsou to mimo jiné Ritz-Carlton, St. Regis nebo Sheraton.

Vladimir Putin

Protiruské sankce: Od koho a proti komu a čemu? Podívejte se na jejich přehled

Evropská unie na svém mimořádném summitu na začátku června přijala již šestý balík protiruských sankcí jako odvetu za vpád Moskvy na Ukrajinu. Klíčovou otázkou bylo embargo na ruskou ropu, z jejíhož prodeje Kreml výrazně financuje agresi vůči Ukrajině. Jak vypadají dosavadní sankce? Podívejte se na jejich přehled včetně ruské reakce, jak jej sestavila BBC a server newstream.cz.

Přečíst článek

Stanislav Zeman, Čedok

Ředitel Čedoku Zeman: Válka neválka, Češi mají chuť cestovat. Zájezdy letos zdražovat nebudeme

Češi nyní cestují mnohem víc než před pandemií, a chuť vycestovat do zahraničí nezmenšuje ani aktuální dění na Ukrajině a jeho dopady na tuzemskou ekonomiku. Covidové úspory navíc tuzemští cestovatelé utrácí za mnohem dražší zájezdy. „Podle předprodejů vidíme, že jsou útraty až o čtvrtinu vyšší než dříve. Češi si vybírají lepší a dražší hotely,“ dodává ředitel Čedoku Stanislav Zeman.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme