Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

HBO Max nabídne premiéry filmů krátce po kinech i v Česku

HBO Max odstartuje v Evopě
HBO Europe
Stanislav Šulc

Očekávaný vstup globální videotéky na český trh zatím stále nemá pevné datum. Důležité detaily ale již HBO zveřejnilo. Je mezi nimi i distribuční revoluce: velké filmové hity budou k dispozici pro domácí sledování již 45 dní od premiéry namísto dosavadních 90. 

Reklama

Streamovací služba mediálního domu WarnerMedia nazvaná HBO Max vstoupí na evropský trh již 26. října. Nejprve se představí uživatelům ve Skandinávii a ve Španělsku, český a slovenský trh bude až součástí druhé vlny evropské expanze, která bude zahrnovat celkem 14 trhů ve střední a východní Evropě. „Půjde o první část roku 2022 (z anglického early 2022 – pozn. red.),“ uvedl Andy Forsell z WarnerMedia v půlhodinové prezentaci, jejíž součástí byly také ukázky největších připravovaných lákadel a hitů studia Warner Bros. Lze tedy spekulovat, že HBO Max v Česku uvidíme do konce března. Mluvčí tuzemské pobočky HBO Pavla Brožková však odmítla jakékoli spekulace o startu komentovat. 

HBO Max v Evropě nabídne stejně jako v dalších teritoriích tisíce hodin filmů, seriálů. „HBO Max přichází do Evropy a přináší s sebou ty nejlepší filmy a televizní pořady, které za 100 let své existence vytvořila společnost Warner Bros., společně s pořady od HBO, Max Originals, DC a Cartoon Network,“ řekl Johannes Larcher, ředitel HBO Max International. „Od Zpívání v dešti přes Matrix, Hru o trůny, Mare z Easttownu, Letušku, Super drbnu, Supermana a Jokera až po Bugse Bunnyho a Scooby Doo, u nás si opravdu každý člen rodiny najde něco, co se mu bude líbit a přinese mu vynikající divácký zážitek,“ dodal Larcher. 

Kate Winsletová v hlavní roli seriálu Mare z Easttownu

Detektivní minisérie Mare z Easttownu je žhavým kandidátem na seriál roku

Provází ji pověst nejlepšího seriálu dosavadního roku. Je detektivka Mare z Easttownu s fantastickou Kate Winsletovou v hlavní roli opravdu tak dobrá? Ano, tedy možná je ještě daleko lepší.

Přečíst článek

Brožková potvrdila, že po startu HBO Max u nás budou k dispozici všechny tituly jako v USA. Jen u těch, které budou například od jiných studií než z portfolia WarnerMedia, může dojít k pozdějšímu nasazení než právě v USA kvůli lokálním distribučním smlouvám.  

Zároveň Brožková pro newstream.cz uvedla, že všechny tituly budou mít titulky a u těch, kde existuje dabing, bude možné si daný film či seriál pustit také v češtině podobně jako tomu je u aktuální služby HBO Go. 

Kinohity po 45 dnech od premiéry 

Kromě nových seriálů by jedním z hlavních lákadel měla být možnost sledovat očekávané kinohity studia Warner Bros. krátce po premiéře. Šéfka HBO Max EMEA Christina Sulebakková prohlásila, že se toto stává novým standardem. „Všichni uživatelé HBO Max budou moci sledovat nové filmy již 45 dní od premiéry v kinech, a to bez dalšího poplatku,“ uvedla Sulebakková. 

Logo SkyShowtime

Do Česka vstupuje nová streamovací služba

Ani Disney +, ani HBO Max. Českým divákům se ještě před těmito prémiovými streamovacími službami představí SkyShowtime, která nabídne tisíce hodin zábavy od celé řady studií.

Přečíst článek

Tento nový standard se etabloval během koronavirové pandemie, kdy byla kvůli protiepidemickým opatřením zavřená kina. Studia tak hledala cestu, jak své očekávané hity dostat k divákům a jedním z modelů se stala přímá distribuce před videotéky jako HBO Max, Disney Plus či Peacock. Před pandemií přitom platilo, že kina měla pro velké studiové projekty distribuční exkluzivitu 90 dní a až poté je mohla studia dát na fyzické nosiče, uvádět na prémiových kanálech nebo distribuovat před „video-on-demand“ platformách. 

Z letošních očekávaných hitů se nová distribuce již dotkne nové verze Duny nebo třeba čtvrtého dílu série Matrix. 

Poslední velkou otázkou zůstávají ceny. HBO zatím české ceny nezveřejnilo, nicméně leccos napovídají ceny na trzích, kde se HBO Max spustí za pár týdnů. Tam s nástupem nové služby HBO snižuje ceny v řádu desítek procent a navíc nabízí nové roční předplatné, které je za cenu osmi měsíců. 

Elton John

Kouzlu daňových rájů propadl i Elton John nebo Shakira

Služeb offshorových firem nevyužívají jen politici nebo členové královských rodin. Přes daňové ráje mimo pozornost finančních úřadů prohnaly svoje peníze i sportovní nebo pěvecké hvězdy. Některé měly na svých účtech i více než 10 milionů dolarů.

Přečíst článek

Původní záměr globální daně mířil na technologické giganty, návrhu se proto přezdívalo GAFA, podle počátečních písmen největších internetových hráčů (Google, Amazon, Facebook a Apple).

Tereza Zavadilová: Googlizace bankovnictví ještě chvíli nehrozí

Že Big Tech firmy jako Google, Facebook či Amazon a spol stále bohatnou, rozdrtily lecjakou konkurenci i dokonce celá odvětví, o tom není sporu. Znají to i bankéři, kteří v posledních letech nespali z toho, že na jedné straně jim byznys ničí stále ostřejší regulace a z druhé strany jim lezou do zelí technologické firmy s fintechovými vychytávkami. 

Přečíst článek

Český pavilon na Expu v Dubaji.

Jak přinést do pouště zeleň? Prohlédněte si český EXPO pavilon

Český pavilon na Expu v Dubaji láká nejenom na české sklářské umění, ale i technologické inovace.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

The Batman

Distribuční revoluce. HBO Max uvede nového Batmana už 45 dní po filmové premiéře

Přečíst článek
Programový ředitel České televize Milan Fridrich

Šéf programu ČT Fridrich: Docent je hit, už chystáme druhou řadu. Maďaři natočili vlastní Most

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme