Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Úspěšné francouzské firmy musí snížit ceny. Vláda chce víc zdanit jejich zisky

mezinárodní obchod, ilustrační foto
Pixabay

Firmy TotalEnergies a CMA CGM po tlaku francouzské vlády sníží ceny svých služeb, aby domácnostem ve Francii pomohly lépe zvládat dopady vysoké inflace. Francouzští zákonodárci zvažují, že firmy, kterým současná situace přináší nečekaně vysoké zisky, zatíží mimořádnou daní. Informovala o tom dnes agentura Reuters.

Reklama

Společnost TotalEnergies je proto ochotna snížit ceny pohonných hmot na svých čerpacích stanicích po celé Francii. Podobně námořní dopravce CMA CGM sníží poplatky - za každý kontejner přepravený z Asie do Francie si bude účtovat o 750 eur (zhruba 18 400 korun) méně.

plynovod, ilustrační foto

Putin opět přechytračil Evropu. Nord Streamem 1 již teče plyn

Pouhý den po zveřejnění krizového plánu Evropské unie na případ nedostatek plynu, začal plynovodem Nord Stream 1 opět téct plyn. A to navzdory předchozím upozorněním ze strany Ruska, že k tomu pravděpodobně nedojde. Podle ekonomů dojde k razantnímu propadu ceny plynu.

Přečíst článek

Ceny za dopravu lodních kontejnerů se i kvůli omezením v souvislosti s šířením koronavirové infekce v Číně prudce zvýšily a jsou násobkem cen před pandemií. V současné době se u některých dopravců mohou u velkých kontejnerů v délce 40 stop v případě dopravy z Asie do Evropy vyšplhat i na 18 tisíc dolarů (přes 430 tisíc korun).

Francouzská vláda ve čtvrtek vyzvala firmy, aby domácnostem více pomohly vyrovnat se s dopady vysoké inflace a obecným růstem životních nákladů. Část zákonodárců hrozí mimořádnou daní, pokud firmy neukážou vstřícnost samy. Kontejneroví dopravci patří k těm podnikům, kterým strmý růst cen za vybrané služby přináší velmi vysoké příjmy.

EDF, francouzská energetická společnost

Francie znárodní EDF, akcie firmy letí vzhůru. Proč se ČEZ při podobném záměru propadl?

Akcie francouzské energetické společnosti EDF rostou po zprávě, že stát za ně zaplatí osm až deset miliard eur (197 až 246 miliard korun). Jak je možné, že akcie ČEZ po oznámení stejného záměru klesly?

Přečíst článek

Ministr financí Bruno Le Maire v televizním rozhovoru označil dnešní oznámení společnosti TotalEnergies za férové a odhodlané rozhodnutí. Jak TotalEnergies, tak CMA CGM podle něj vyslyšely jeho apel.

„Tomu rozhodnutí předcházela intenzivní jednání. A já opakuji, že je to rozhodnutí férové a prospěšné pro spotřebitele,“ řekl ministr.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Jak se vám žije? Řekněte to bagetou. Francouzský pekař nechal na zákaznících, kolik mu za ni zaplatí

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme