Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Firmě Rolls-Royce prodej divize lodních motorů Rusům nevyšel. Zkusí to s Brity

Rolls-Royce, výroba lodních motorů
Rolls-Royce
 ČTK

Strojírenská firma Rolls-Royce se dohodla na prodeji své norské divize pro výrobu lodních motorů Bergen Engines. Kupujícím je firma Langley Holdings. Zaplatí za ni 110 milionů eur (2,8 miliardy korun).

Reklama

Transakce je součástí většího plánu společnosti Rolls-Royce na prodej části majetku v hodnotě dvou miliard liber (60 miliard korun). Firma se už dříve dohodla na prodeji norské divize ruské společnosti TMH Group, Norsko ale v březnu transakci zablokovalo kvůli obavám o národní bezpečnost. TMH měla za divizi zaplatit 150 milionů eur, uvedla agentura Reuters.

Rolls-Royce vlastní firmu Bergen Engines už více než 20 let. Společnost Bergen Engines dodává motory norskému námořnictvu i provozovatelům lodní dopravy po celém světě. Norsko je členem Severoatlantické aliance a v oblasti Arktidy sdílí s Ruskem téměř 200 kilometrů dlouhou společnou pozemní hranici. Podle norské vlády by technologie a produkty firmy Bergen Engines zvýšily vojenský potenciál Ruska.

Škoda Auto, ilustrační foto

Volkswagen chce překonat Teslu. Do roku 2030 bude polovina prodaných vozidel poháněna bateriemi

Největší evropská automobilka Volkswagen očekává, že do roku 2030 bude polovina jejích vozidel prodaných po celém světě poháněna bateriemi.

Přečíst článek

Společnost Rolls-Royce je známá především výrobou leteckých motorů. Firma se prodejem části aktiv snaží zlepšit svou finanční situaci, na kterou měla negativní dopad koronavirové pandemie. Klíčovou součástí plánu je prodej španělské divize ITP Aero, který by podle agentury Reuters mohl vynést 1,5 miliardy eur (38 miliard korun).

Elektromobil, ilustrační foto

Evropský boj za klima nedělá starost jen automobilkám

Prodej nových aut na benzínový či dieselový pohon bude možná v Evropské unii od roku 2035 prakticky vyloučen.

Přečíst článek

Škoda Auto, ilustrační foto

Výjimečné první pololetí. Škoda Auto utržila přes 10 miliard eur

Mladoboleslavské automobilce Škoda Auto vzrostly v prvním pololetí letošního roku tržby o 35,2 procenta téměř na 10,2 miliardy eur (asi 260 miliard korun). Celosvětové dodávky vozů zákazníkům v prvním pololetí vzrostly v porovnání se stejným obdobím minulého roku o 20,8 procenta na 515 300 vozů, uvedla automobilka. Loni celkový výsledek firmy ovlivňovala pandemie koronaviru a několik týdnů uzavřené výrobní závody.

Přečíst článek

 

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme