Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Developer CTP loni vydělal přes miliardu eur

Stavba průmyslové haly
ČTK

Developerská společnost CTP Group nizozemského podnikatele Remona Vose má za sebou velmi slušný rok. Vydělala přes miliardu eur, čtyřnásobek toho, co předloni, uvedla firma.

Reklama

CTP Group, která působí převážně na českém trhu v oblasti průmyslových staveb, dosáhla v loňském roce čistého zisku přes miliardu eur (zhruba 26,3 miliardy korun). Zisk byl meziročně čtyřnásobný. Firma uvedla, že hrubá hodnota jejích aktiv meziročně vzrostla o 43 procent na 7,6 miliardy eur (zhruba 194,86 miliardy korun).

Developer uvedl, že mezi plány na další roky je dobudování bývalého portfolia Deutsche Industrie REIT-AG (DIR), které společnost převzala v říjnu 2021. Po České republice a Rumunsku je Německo třetím největším trhem skupiny. CTP hodlá do roku 2026 majetek v Německu zdvojnásobit, přičemž na kapitálové výdaje za „zelené louky”, brownfieldy a výstavbu nových budov bude vyčleněna miliarda eur (zhruba 25,64 miliardy korun).

Přední průmyslový developer působící v Česku, CTP Group, udal další zelené dluhopisy za miliardu eur. Na ilustračním snímku ostravský průmyslový park.

CTP udala zelené dluhopisy za miliardu eur. Investoři by koupili i čtyřnásobek

Průmyslový developer CTP oznámil vydání už čtvrté a dosud největší emise zelených dluhopisů. Zájem o ně byl enormní, čtyřnásobně převyšoval nabídku. Dvě stovky institucionálních investorů do nich celkem vložili jednu miliardu eur.

Přečíst článek

CTP dále uvedla, že k dnešnímu dni zatím nezaznamenala žádné významné provozní nebo finanční dopady ruské invaze na Ukrajinu na své podnikání. „Situaci budeme nadále sledovat a revidovat náš přístup, abychom minimalizovali případné negativní dopady podle vývoje událostí,” uvedl developer. Dodal, že nabízí volné skladové prostory pro nouzové zásoby a ubytovací a hotelové prostory pro uprchlíky.

Reklama

Skupinu CTP Group založil Nizozemec Remon Vos v roce 1998 v České republice. Kromě Česka působí společnost na Slovensku, v Maďarsku, Srbsku, Rumunsku, Polsku, Maďarsku, Rakousku a Německu. Specializuje se na stavbu průmyslových a logistických nemovitostí.

CTP Group Aš

CTP se v prvním pololetí dařilo. Zvýšil zisk i čistý příjem

Průmyslový developer CTP Group v prvním pololetí zvýšil čistý zisk meziročně zhruba o čtyři pětiny na 188,3 milionu eur (4,8 miliardy korun).

Přečíst článek

bankovní přepážka

České banky jsou stabilní, vyvracejí šeptandu ČNB a Česká bankovní asociace

Kvůli specifickému případu tuzemské pobočky ruské banky Sberbank se mezi populací šíří zvěsti, že by i jiné banky mohly mít problémy se zvýšeným zájmem o výběr vkladů. České banky jsou v dobré kondici, píší ve společném prohlášení Česká národní banka a Česká bankovní asociace.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Na Přerovsku vyrostlo nové distribuční centrum Amazonu. Na střeše má obří solární elektrárnu a zaměstnancům pomáhají roboti

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme