Reklama

CNBC: Jack Dorsey končí v čele Twitteru. Akcie sociální sítě vystřelily

Jack Dorsey, šéf Twitteru
Ryan Lash / Creative Commons / CC BY-NC-ND 2.0
Veronika Kudrnová
vku

Muž 140 znaků, Jack Dorsey, odstupuje z pozice šéfa sociální sítě Twitter. S okamžitou platností ho nahrazuje dosavadní technologický ředitel Parag Agrawal, uvedla firma. Akcie společnosti v reakci na zprávu vystřelily. Aktuálně přidávají kolem 3,5 procenta.

Reklama

 Informace o tom, že se Dorsey chystá odstoupit, přinesl bez dalších podrobností jako první server CNBC. Zprávu následně potvrdila sama společnost, která uvedla i Dorseyho nástupce. Je jím dosavadní technologický ředitel firmy Parag Agrawal. Proč se ale spoluzakladatel sociální sítě rozhodl udělat krok zpět, zatím není jasné. Investiční společnost Elliott Management, která je akcionářem Twitteru, se ale snažila o výměnu Dorseyho na pozici generálního ředitele už loni. Pak se ale s vedením společnosti dohodla.

Už jednou (v roce 2008) z postu šéfa Twitteru zapuzený, dnes pětačtyřicetiletý Dorsey, řídí také společnost Square, která se zaměřuje na digitální platby. Nad tím, zda by měl Dorsey řídit obě veřejně obchodované společnosti, se právě loni zastavoval zakladatel Elliott Management Paul Singer. Vyzval ho tehdy, aby u jedné z nich odstoupil z funkce generálního ředitele.

Jack Dorsey, šéf Twitteru

Haló, kam mám poslat dva miliony dolarů? Jack Dorsey je v charitní ráži

Miliardář a zakladatel platební platformy Square Jack Dorsey kandiduje na post jednoho z největších a nejrychlejších dárců peněz pro nadační a charitativní účely. Na rozdíl od jiných filantropů a filantropek z řad nejbohatších lidí na světě totiž nezaměstnává celé organizační týmy zkoumající donátorské možnosti. Má na to dva lidi ve své rodinné firmě – výsledkem je, že miliony dolarů je schopen a ochoten poslat ve velmi krátkém čase.

Přečíst článek

Pokud Dorsey opravdu odstoupí, příští CEO se bude muset poprat s agresivními cíli Twitteru. Společnost začátkem tohoto roku uvedla, že do konce roku 2023 chce mít 315 milionů platících uživatelů a v tomto roce alespoň zdvojnásobit své roční příjmy.

Dorsey, který založil giganta sociálních médií, sloužil jako generální ředitel do roku 2008, než byl z této role vytlačen. Na Twitter se vrátil jako šéf v roce 2015 poté, co bývalý generální ředitel Dick Costolo odstoupil.

Virgil Abloh

Zemřel Virgil Abloh. Muž, který vytvořil módu 21. století

Svět módy přišel o jednu z největších ikon současnosti. V pouhých 41 letech podlehl rakovině Virgil Abloh, muž, který proměnil Louise Vuittona. Bernard Arnault, šéf módního impéria, nad skonem šéfdesignéra značky vyjádřil lítost. „Jsem v šoku z této hrozné zprávy,” citovala Arnaulta agentura Reuters.

Přečíst článek

 

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Elon Musk

Stanislav Šulc: I mistr Musk se někdy utne. Koupě Twitteru je jeho největší prohra

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme