Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

ChatGPT je v Applu persona non grata. Zaměstnanci mají zákaz jej používat

Souboj chatbotů využívajících umělou inteligenci (AI)
profimedia.cz
 ČTK

Americká technologická společnost Apple omezuje zaměstnancům užívání chatovacího robota s umělou inteligencí ChatGPT. Firma totiž pracuje na vlastní podobné technologii. S odkazem na dokumenty a zdroje o tom píše deník The Wall Street Journal (WSJ).

Reklama

Twitter pak obviňuje firmu Microsoft, že zneužívá dohodu o poskytování dat z této sociální sítě, uvedla s odkazem na dopis právníka Alexe Spira šéfovi Microsoftu agentura Reuters.

Apple znepokojují úniky důvěrných dat od zaměstnanců, kteří používají programy umělé inteligence (AI). Svým zaměstnancům doporučil, aby nepoužívali GitHub Copilot vlastněný Microsoftem, který bývá používán k automatizaci psaní softwarového kódu, uvádí list.

Přichází věk umělé inteligence. Učitelé by se měli naučit, jak nově učit, říká Hana Součková, generální ředitelka SAP ČR

Hana Součková: Přichází věk umělé inteligence. Práci bude muset změnit miliarda lidí

Co vlastně znamená pro pracovní proces pojem umělá inteligence, si mnoho lidí ještě neumí představit. Ale pozor, jak říká Hana Součková, šéfka české pobočky globálního technologického lídra, společnosti SAP, díky nástupu této éry přijde v příštích letech o svou spokojenou práci v kanceláři asi tak miliarda lidí po celém světě. Je proto dobré se připravit na budoucí, rychle přicházející dobu. Učitelé by měli zapomenout na Marii Terezii. Je tu nová technologická revoluce.

Přečíst článek

Tvůrce ChatGPT, společnost OpenAI, minulý měsíc uvedla, že zavedla „režim inkognito“, který neukládá historii konverzace uživatelů ani ji nepoužívá k vylepšení své umělé inteligence. OpenAI také ve čtvrtek dala ve Spojených státech ChatGPT k dispozici jako bezplatnou aplikaci pro telefony iPhone.

Trénink AI ve lhaní

Stále více se zkoumá, jak ChatGPT a další programy, které inspiroval, spravují stovky milionů dat uživatelů. Ta se běžně používají ke zlepšení nebo „trénování“ AI.

Právník majitele Twitteru Elona Muska v dopise, o kterém jako první informoval list The New York Times, uvedl, že Microsoft použil více dat z Twitteru, než podle smlouvy měl a bez povolení sdílel data s vládními úřady. Nedávný přezkum činnosti technologického giganta podle dopisu naznačuje, že mohlo dojít k porušení „několika ustanovení dohody po delší dobu“.

Umělá inteligence ztíží odhalování podvodů a dezinformací, varuje ikona Applu Wozniak.

Umělá inteligence ztíží odhalování podvodů a dezinformací, varuje Steve Wozniak

K zástupu lídrů technologického světa varujících před zneužitím prudce se rozvíjející umělé inteligence (AI) se přidal i spoluzakladatel Applu Steve Wozniak. Všechny výtvory AI by měly být podle něj jasně označené, jinak to lidem a úřadům ztíží odhalování podvodů a boj s šířením dezinformací, prohlásil podle BBC.

Přečíst článek

Majitel Twitteru Elon Musk je s Microsoftem kvůli jeho platformě umělé inteligence v rozepři. Musk v dubnu uvedl, že spustí platformu AI, kterou nazývá „TruthGPT“ (pravdivý GPT), aby se odlišil od umělé inteligence, kterou nabízí Microsoft a Google. Společnost OpenAI podporovanou Microsoftem šéf Twitteru kritizoval za „trénování umělé inteligence ve lhaní“. Řekl, že OpenAI se nyní stala „uzavřeným zdrojem“, „ziskovou“ organizací, která je „úzce spřízněná s Microsoftem“.

Jiří Hlavenka, investor a miliardář

Buzz kolem ChatGPT nechápeme, říká miliardář Hlavenka i třiadvacetiletý podnikatel

Brno a nadšení pro fajn lidi a nápady svedly dohromady dva investory dvou generací, kteří skrze Jinej fond podporují nadějné projekty. Spoluzakladatelé fondu, zkušený investiční matador a miliardář Jiří Hlavenka a ve své době vůbec nejmladší český podnikatel Jan Sláma, společně investovali do startupů v jejich nejranější fázi rozvoje desítky milionů korun. Jak dobře šlape tato synergie zkušeností a mladého elánu? Kde vidí investiční příležitosti? A proč se čeští startupisté oproti těm ze Západu drží víc při zemi, prozrazuje investorské duo v dalším díle seriálu Young Money Patrika Borýska.

Přečíst článek

Elon Musk varoval před umělou inteligencí. Ale spustí vlastního chatbota „hledajícího maximální pravdu“

Musk varoval před umělou inteligencí. Teď spustí vlastního chatbota „hledajícího maximální pravdu“

Miliardář Elon Musk spustí konkurenta chatovacího systému umělé inteligence ChatGPT, jeho TruthGPT vyzve rivaly od společností Microsoft a Google. Musk to řekl v pondělí v rozhovoru s americkou televizí Fox News, v němž mimo jiné kritizoval produkt konkurence.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme