Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Český Omnipol pomůže Indům s vývojem radarů

Český Omnipol pomůže Indům s vývojem radarů
Vere NG
 ČTK

Indická společnost Gopalan Aerospace vytvoří společný podnik s českou firmou Omnipol. Jeho cílem je začlenit pasivní radary do indických obranných systémů v příhraničních oblastech, oznámily společnosti. Příslušnou smlouvu jejich zástupci podepsali na veletrhu letecké techniky v Béngalúru.

Reklama

Pod Omnipol spadá mimo jiné firma ERA Pardubice, která vyrábí pasivní radiolokátory Věra. Indická strana partnerství patrně využije k tomu, aby vyvinula ve spolupráci s Omnipolem podobný produkt, první pasivní radar vyráběný v Indii.

České know-how bude bránit Indii

Omnipol je dodavatelem obraných, bezpečnostních a leteckých systémů. Kromě letecké techniky a leteckých cvičných systémů se soustředí především na obrannou a bezpečnostní elektroniku. Dodává a integruje také systémy průmyslových výrobních technologií určených pro potravinářský a strojírenský průmysl a související služby.

Gopalan Aerospace ve svém závodě v Béngalúru na jihu Indie vyrábí radary a bezpilotní letouny. V prohlášení indický podnik také uvedl, že na veletrhu uzavřel partnerství se slovenskými firmami MTC Slovakia a Defsystech, s jejichž pomocí chce na domácí půdě vyvíjet přesné bezpilotní letouny.

Solární dron Zephyr létá ve výšce asi 20 kilometrů, tedy vysoko nad běžným leteckým provozem a také nad mraky, takže na něj celý den svítí slunce.

Robotické letadlo na slunce láme rekordy a slibuje mnohostranný užitek

Sluncem poháněné bezpilotní letadlo stále zvyšuje rekord v pobytu ve vzduchu bez mezipřistání. Odstartovalo 15. června a zatím se podle dostupných zpráv stále drží na obloze. Jeho budoucím úkolem má být vojenská špionáž, ale také dohled nad silniční dopravou, krajinou či průmyslovými objekty, píše pro Newstream vědecký novinář Josef Tuček.

Přečíst článek

kosmické smetí, ilustrační foto

Staví byznys na varováních před srážkou v kosmu. A točí stamilionové kontrakty

Drahé umělé družice kolem Země – ať už meteorologické, navigační, telekomunikační, vědecké či ty špionážní – jsou ohroženy kosmickým smetím, které je může při srážce zničit. Vznikají proto firmy, které se snaží srážkám zabránit. A je to poměrně výnosný byznys.

Přečíst článek

letoun L 410 NG od  Aircraft Industries

Kunovická Aircraft Industries dodá do Asie 17 letadel L 410 NG

Kunovický výrobce letadel Aircraft Industries ze skupiny Omnipol dodá 17 letounů L 410 NG třem asijským leteckým společnostem. Cena kontraktu zůstala neveřejná.

Přečíst článek

Aircraft Industries,  L410 NG

Kunovická Aircraft Industries se vrací do českých rukou. Od Rusů ji kupuje Omnipol

Kunovického výrobce civilních dopravních letounů Aircraft Industries kupuje od ruského majitele skupina Omnipol. Vlastníka z České republiky bude mít někdejší Let Kunovice po 14 letech. Cenu transakce firmy neuvedly.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Hodnota indického akciového trhu může za 20 let stoupnout i desetkrát

Indie pádí směle vpřed. Hodnota akciového trhu země může stoupnout i desetinásobně

Přečíst článek
Na palubu bez víza. Zaměstnanec British Airways pomáhal pašovat uprchlíky

Na palubu bez víza. Zaměstnanec British Airways pomáhal pašovat uprchlíky

Přečíst článek
Indický podnikatel Gautam Adání

Miliardář Adání si za den polepšil o 7,7 miliardy dolarů, je nejbohatším člověkem v Asii

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme