Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Automobilka Stellantis a Foxconn založí společný podnik na výrobu polovodičů

Automobilka Stellantis a Foxconn založí společný podnik na výrobu polovodičů
Pixabay
 ČTK

Nadnárodní automobilka Stellantis a tchajwanský smluvní výrobce Foxconn, který se řadí mezi významné dodavatele společnosti Apple, založili společný podnik na výrobu polovodičů pro automobilový průmysl. Podnik SiliconAuto, který bude polovodiče i navrhovat, začne tyto nedostatkové součástky dodávat v roce 2026.

Reklama

SiliconAuto poskytne zákazníkům z automobilového průmyslu zdroj polovodičů pro rostoucí počet počítačem řízených funkcí a modulů, zejména těch, které jsou potřebné pro elektromobily,” uvedly firmy.

Slevy zabraly. Tesla je stále nejprodávanějším elektromobilem v Česku

Slevy zabraly. Tesla je stále nejprodávanějším elektromobilem v Česku

Prodej nových elektromobilů v ČR vzrostl v prvních pěti měsících roku meziročně o 79 procent na 2359 vozů. Poptávka po hybridech stoupla o 39 procent na 15 929 vozů. Z toho plug-in hybridy do zásuvky tvořily 2097 vozů, což je nárůst o 62 procent. Vyplývá to z údajů Svazu dovozců automobilů.

Přečíst článek

Založení společného podniku navazuje na předběžnou dohodu, kterou Stellantis a Foxconn podepsaly v prosinci 2021 o partnerství v oblasti polovodičů pro automobilový průmysl. Společnost SiliconAuto bude sídlit v Nizozemsku, kde má ústředí i Stellantis, a její management bude tvořit vedení obou partnerů. Dvojice firem už založila jeden společný podnik nazvaný Mobile Drive, který se zabývá technologiemi pro vybavení vozu a připojená auta.

Brusel posvětil plán americké firmy GlobalFoundries a nizozemské společnosti STMicroelectronics na stavbu další továrny na polovodiče v EU za téměř dvě stě miliard

Brusel posvětil stavbu další továrny na polovodiče v EU za téměř dvě stě miliard

Evropská komise (EK) schválila plán americké firmy GlobalFoundries a nizozemské společnosti STMicroelectronics postavit ve Francii s finanční podporou státu závod na výrobu polovodičů. Celková hodnota projektu činí 7,4 miliardy eur (173,8 miliardy korun), oznámila komise.

Přečíst článek

Sňatek Fiat Chrysler a PSA

Skupina Stellantis je podle CNBC třetím největším výrobcem automobilů na světě. Vznikla začátkem roku 2021 spojením italsko-americké automobilky Fiat Chrysler a francouzského konkurenta PSA. Fúze přivedla dohromady značky Peugeot, Citroën, Opel a DS se značkami Fiat, Chrysler, Jeep, Dodge, Maserati, Alfa Romeo, Lancia či Ram. Prodej elektromobilů Stellantis s bateriemi vzrostl v prvním letošním čtvrtletí meziročně o 22 procent, uvedla firma.

dobíjecí stanice

Vítkova CPI posiluje v energetice. Chce vybudovat tisíce dobíjecích stanic

CPI Property Group realitního magnáta Radovana Vítka vstupuje do společností CleverPower a Chargee eMobility, které se zaměřují na elektromobilitu a baterie.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Británii hrozí kvůli brexitu krach výroby elektromobilů, varuje třetí největší automobilka na světě

Británii hrozí kvůli brexitu krach výroby elektromobilů, varuje třetí největší automobilka na světě

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme