Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Automobilka Stellantis a Foxconn založí společný podnik na výrobu polovodičů

Automobilka Stellantis a Foxconn založí společný podnik na výrobu polovodičů
Pixabay
 ČTK

Nadnárodní automobilka Stellantis a tchajwanský smluvní výrobce Foxconn, který se řadí mezi významné dodavatele společnosti Apple, založili společný podnik na výrobu polovodičů pro automobilový průmysl. Podnik SiliconAuto, který bude polovodiče i navrhovat, začne tyto nedostatkové součástky dodávat v roce 2026.

Reklama

SiliconAuto poskytne zákazníkům z automobilového průmyslu zdroj polovodičů pro rostoucí počet počítačem řízených funkcí a modulů, zejména těch, které jsou potřebné pro elektromobily,” uvedly firmy.

Slevy zabraly. Tesla je stále nejprodávanějším elektromobilem v Česku

Slevy zabraly. Tesla je stále nejprodávanějším elektromobilem v Česku

Prodej nových elektromobilů v ČR vzrostl v prvních pěti měsících roku meziročně o 79 procent na 2359 vozů. Poptávka po hybridech stoupla o 39 procent na 15 929 vozů. Z toho plug-in hybridy do zásuvky tvořily 2097 vozů, což je nárůst o 62 procent. Vyplývá to z údajů Svazu dovozců automobilů.

Přečíst článek

Založení společného podniku navazuje na předběžnou dohodu, kterou Stellantis a Foxconn podepsaly v prosinci 2021 o partnerství v oblasti polovodičů pro automobilový průmysl. Společnost SiliconAuto bude sídlit v Nizozemsku, kde má ústředí i Stellantis, a její management bude tvořit vedení obou partnerů. Dvojice firem už založila jeden společný podnik nazvaný Mobile Drive, který se zabývá technologiemi pro vybavení vozu a připojená auta.

Brusel posvětil plán americké firmy GlobalFoundries a nizozemské společnosti STMicroelectronics na stavbu další továrny na polovodiče v EU za téměř dvě stě miliard

Brusel posvětil stavbu další továrny na polovodiče v EU za téměř dvě stě miliard

Evropská komise (EK) schválila plán americké firmy GlobalFoundries a nizozemské společnosti STMicroelectronics postavit ve Francii s finanční podporou státu závod na výrobu polovodičů. Celková hodnota projektu činí 7,4 miliardy eur (173,8 miliardy korun), oznámila komise.

Přečíst článek

Reklama

Sňatek Fiat Chrysler a PSA

Skupina Stellantis je podle CNBC třetím největším výrobcem automobilů na světě. Vznikla začátkem roku 2021 spojením italsko-americké automobilky Fiat Chrysler a francouzského konkurenta PSA. Fúze přivedla dohromady značky Peugeot, Citroën, Opel a DS se značkami Fiat, Chrysler, Jeep, Dodge, Maserati, Alfa Romeo, Lancia či Ram. Prodej elektromobilů Stellantis s bateriemi vzrostl v prvním letošním čtvrtletí meziročně o 22 procent, uvedla firma.

dobíjecí stanice

Vítkova CPI posiluje v energetice. Chce vybudovat tisíce dobíjecích stanic

CPI Property Group realitního magnáta Radovana Vítka vstupuje do společností CleverPower a Chargee eMobility, které se zaměřují na elektromobilitu a baterie.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme